Æble-tranebærsalat til marinerede sild

45 min
Æble-tranebærsalat til marinerede sild

En frisk og dejlig salat til de marinerede sild. Med både syrlighed og sødme fra fraiche, æbler og tranebær. Et skønt alternativ til karrysalaten.

Ingredienser

Æble-tranebærsalat

¼ liter Creme fraiche
2 Rødkindede æbler i tynde både, fx gloster
1 Rødløg i tynde ringe
75 g Tørrede tranebær
1 dl Klippet karse
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Marinerede sild

Pynt

Karse

Tilbehør

8 skiver Groft rugbrød

Sådan gør du

Æble-tranebærsalat

  • Vend fraiche sammen med æbler, løg, tranebær, karse, salt og peber. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.
  • Del sildefileterne i mindre bidder, kom dem i en skål og pynt med karse. Server de marinerede sild sammen med rugbrød og æble-tranebærsalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7778 kJ / 1859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

605 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 10,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,1 % 20,3 g
Fedt: 32,1 % 5,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/able-tranebarsalat-til-marinerede-sild/