Sennepssild med citronsyltede rødløg
45 min
•
Sennepssild er et dejligt alternativ til andre former for sild, der typisk hører til frokostbordet. De sødlige marinerede sild får rigtig godt modspil af den lidt skarpe sennepsdressing og de syrlige løg. Hjemmelavede sennepssild og rugbrød er godt uanset årstiden.
Ingredienser
Sennepssild
½ liter
Vand
|
|
---|---|
2 spsk
Gule sennepsfrø
|
|
2½ dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
4
Marinerede sild i mundrette stykker (ca. 300 g)
|
Citronsyltede rødløg
2
Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
|
|
---|---|
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2 dl
Brøndkarse
|
|
---|---|
8 skiver
Rugbrød
|
|
Smør
|
Sådan gør du
Sennepssild
Citronsyltede rødløg
Servering af sennepssild
Du kan erstatte kvark med enten fraiche, cremefraiche, græsk inspireret yoghurt - eller en blanding af de syrnede produkter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9828 kJ / 2349 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 17,9 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 55,5 % | 17,6 g |
Fedt: | 26,6 % | 3,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.