Sennepssild med citronsyltede rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

De sødlige marinerede sild får rigtig godt modspil af den lidt skarpe sennepsdressinger og de syrlige løg. En god start på frokosten.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • 2 spsk gule sennepskorn
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 marinerede sildefileter i mundrette stykker (ca. 300 g)

Citronsyltede rødløg

  • 2 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl brøndkarse
  • 8 skiver rugbrød
  • 75 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt sennepskorn og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad sennepskornene dryppe af i en sigte. Vend de afdryppede sennepskorn i kvarken sammen med sennep, honning og salt. Kom sildestykkerne i dressingen og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til

Citronsyltede rødløg

Vend løg, citronsaft og salt sammen og lad dem trække i mindst 15 min. Smag til. Lad løgene dryppe af i en sigte.

Kom de citronsyltede løg i en skål. Anret sennepssildene på et lille fad. Pynt med brøndkarse og server med rugbrød og smør.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Vin match

Her skal virkelig en vin med muskler til. Riesling er druevalget, og gerne med en snert af restsødme. En riesling spätlese trocken fra Mosel kan klare det, især hvis den er i kvalitetsklassen grosses gewächs.

Læs mere om vin til mad