Ovnbagt helleflynder med grønne asparges

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Dejlig fiskeret med krydderurter, tomat, flødesauce og lidt tang!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tomater (ca. 150 g)
  • 400 g helleflynder filet
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk hakkede friske krydderurter, fx purløg, dild, persille, salvie, basilikum
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 300 g rensede grønne asparges

Sauce

  • 25 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
  • 1 gulerod i små tern (ca. 100 g)
  • 1 porre i tynde ringe (kun det hvide) (ca. 100 g)
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 4 dl fiskefond
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Pynt

  • blandede krydderurt
  • tang (kan købes i helsekostforretninger)

Tilbehør

  • 1 kg kogte små nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand i kog i en gryde. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek. Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte. Skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Skær fisken i passende stykker. Bland olie og krydderurter med halvdelen af tomatternene, salt og peber. Fordel blandingen på fisken og bag den i et ovnfast fad midt i ovnen.

Kog aspargesene i letsaltet vand, uden låg, i ca. 2 min.

Sauce

Lad smørret smelte i tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, gulerødder og porrer i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Tilsæt fond og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend resten af tomatternene i saucen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Hæld ved serveringen saucen over fisken og anret aspargesene i fadet. Pynt med krydderurter og lidt tang, der er udblødt i vand.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: