Grøn salat med laks

Grøn salat med laks

30 min
En frisk og fyldig salat, der er nem at lave. Sammen med godt groft brød udgør den et fuldgyldigt aftensmåltid.

Sådan gør du

  • Fordel hjertesalat og ærter på et fad.
  • Skær avocadoerne i tern, dryp med lidt citronsaft og drys med salt.
  • Fordel avocado og forårsløg på de andre grøntsager.
  • Steg laksefileten på panden i lidt olie og smør, 5-10 min. på hver side.
  • Krydr med lidt salt og skær fisken i mundrette stykker.
  • Fordel laksestykkerne over grøntsagerne sammen med osten.
Dressing
  • Lav en dressing af olie, balsamicoeddike, honning, citronsaft og salt og hæld den over salaten.
  • Nyd salaten sammen med et godt stykke brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20042 kJ / 4790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

959 kJ / 229 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17,9 % 10,1 g
Kulhydrat: 25,6 % 14,4 g
Fedt: 56,5 % 14,7 g
Mere inspiration

Keep it simple - det er bare så dejligt enkelt og lækkert.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Hjertesalat skåret i mindre stykker (ca. 275 g)
2
Ærter
250 g
Avocadoer
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
2 bundter
Laksefilet (ca. g)
600 g
Olie
1 spsk
Smør
15 g
Groft salt
½ tsk
Salatost i tern - smuldret
100 g
Dressing
Olie
4 spsk
Hvid balsamicoeddike
2 spsk
Honning
1 spsk
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Tilbehør
Groft brød
240 g