Havørred med limesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 havørreder (ca. 2 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 limefrugter
  • top af fennikel
  • 1200 g dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
  • 480 g risblanding med vilde ris (ca. 6 dl)

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).

Kogetid

Ca. 35 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Marsanne, riesling Rhône, Frankrig

Luksusvin til retten kunne være en hvid crozes-hermitage fra Frankrig, men en tysk riesling "trocken" vil også være fin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ørred