
Havørred med limesauce
1 timer
Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!
Ingredienser
- 2 havørreder (ca. 2 kg)
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 limefrugter
- top af fennikel
- 1200 g dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
- 480 g risblanding med vilde ris (ca. 6 dl)
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).
Kogetid
Ca. 35 min. ved 250°.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 26660 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,5 g
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 50 %
Vin match
Marsanne, riesling Rhône, Frankrig
Luksusvin til retten kunne være en hvid crozes-hermitage fra Frankrig, men en tysk riesling "trocken" vil også være fin. Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til ørred