Havørred med limesauce

Havørred med limesauce

1 time
Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!

Sådan gør du

  • Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).
Kogetid
  • Ca. 35 min. ved 250°.
Energiindhold for hele retten:

14696 kJ / 3512 kcal

Næringsindhold pr. 100g

662 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 12,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 44 % 17,1 g
Fedt: 43,6 % 7,8 g

Ingredienser

2 Havørreder (ca. 2 kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Limefrugter
Top af fennikler
1200 g Dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
480 g Risblanding med vilde ris (ca. 6 dl)
Indkluderet i opskriften