Havørred med limesauce

Bedømmelse

(6 vurderinger)

1 timer

Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 havørreder (ca. 2 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 limefrugter
  • top af fennikler
  • 1200 g dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
  • 480 g risblanding med vilde ris (ca. 6 dl)

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).

Kogetid

Ca. 35 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 26660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 50 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Marsanne, riesling Rhône, Frankrig

Luksusvin til retten kunne være en hvid crozes-hermitage fra Frankrig, men en tysk riesling "trocken" vil også være fin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ørred