Varm smørsauce til fisk og grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

15 min

Opskriften på varm smørsauce til fisk og grøntsager er både syrlig og lækker. Den passer godt til dampede foreller, men er også lækker over dampede grøntsager.

Ingredienser

Opskriften gælder for 3 personer

  • 3 hakkede skalotteløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk vand
  • 200 g koldt smør i tern
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog løg, citronsaft og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad blandingen koge ind ved kraftig varme til der er ca. 1 spsk tilbage. Pisk smørret i lidt efter lidt. Anvend eftervarmen på kogepladen eller brug meget svag varme. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til. Er saucen blevet kold, kan den varmes op ved meget svag varme. Den må ikke koge.

Tips

Server saucen til fx dampede foreller. Saucen er også velegnet sammen med kogte grøntsager fx til en forret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 96 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: