Varm smørsauce til fisk og grøntsager
15 min

Varm smørsauce til fisk og grøntsager

Opskriften på varm smørsauce til fisk og grøntsager er både syrlig og lækker. Den passer godt til dampede foreller, men er også lækker over dampede grøntsager.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm smørsauce til fisk og grøntsager

Opskriften på varm smørsauce til fisk og grøntsager er både syrlig og lækker. Den passer godt til dampede foreller, men er også lækker over dampede grøntsager.

Opskriften gælder for 3 personer

  • 3 hakkede skalotteløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk vand
  • 200 g koldt smør i tern
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog løg, citronsaft og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad blandingen koge ind ved kraftig varme til der er ca. 1 spsk tilbage. Pisk smørret i lidt efter lidt. Anvend eftervarmen på kogepladen eller brug meget svag varme. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til. Er saucen blevet kold, kan den varmes op ved meget svag varme. Den må ikke koge.

Tips

Server saucen til fx dampede foreller. Saucen er også velegnet sammen med kogte grøntsager fx til en forret.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 96 %
Print