Varm smørsauce til fisk og grøntsager

Varm smørsauce til fisk og grøntsager

15 min
Opskriften på varm smørsauce til fisk og grøntsager er både syrlig og lækker. Den passer godt til dampede foreller, men er også lækker over dampede grøntsager.

Sådan gør du

  • Kog løg, citronsaft og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad blandingen koge ind ved kraftig varme til der er ca. 1 spsk tilbage. Pisk smørret i lidt efter lidt. Anvend eftervarmen på kogepladen eller brug meget svag varme. Smørret må ikke smelte, men skal bevare en cremet konsistens. Smag saucen til. Er saucen blevet kold, kan den varmes op ved meget svag varme. Den må ikke koge.
Tips
  • Server saucen til fx dampede foreller. Saucen er også velegnet sammen med kogte grøntsager fx til en forret.
Energiindhold for hele retten:

6190 kJ / 1479 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1848 kJ / 441 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 0,5 % 0,6 g
Kulhydrat: 2,1 % 2,3 g
Fedt: 97,4 % 48,6 g

Ingredienser

3 Hakkede skalotteløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Vand
200 g Koldt smør i tern
Friskkværnet peber