Bearnaisesauce

Bearnaisesauce

30 min Tilbehør
Bearnaisesauce - den helt ægte med smør og æggeblommer. Sådan gør du: Æggeblommer og bearnaiseessens i en skål - og smeltet smør i en anden. Det smeltede smør piskes i æggeblommerne i en tynd stråle - og pludselig sker underet - æggeblommerne tykner og der er bearnaisesauce, som du kan smage til med frisk esdragon. Det er faktisk slet ikke svært at lave hjemmelavet bearnaise - og går du all in, så starter du med at lave din egen "bearnaise-essens", - se hvordan under tips. Glæd dig til helt hjemmelavet ægte bearnaisesauce - det smager så englene synger.
Mere inspiration

Her en skøn oksefilet, der bare passer så godt til hjemmelavet bearnaisesauce.

Helstegt oksefilet
60+ min
Helstegt oksefilet
(1)
Velbekomme!
Tips

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Tilberedningstip

Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).

Variation

Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8379 kJ / 2003 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2408 kJ / 576 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 0,8 % 1,2 g
Fedt: 96,9 % 63,1 g

Ingredienser