Bearnaisesauce
&format=webp)
Bearnaisesauce - den helt ægte med smør og æggeblommer. Det er nemmere og hurtigere at lave en bearnaisesovs, end de fleste lige tror. Læs og prøv opskriften på hjemmelavet bearnaise - det er slet ikke så svært (og øvelse gør mester) . Smag og konsistens sidder lige i skabet. Går du all in, så starter du med at lave din egen "bearnaise-essens", - se hvordan under tips. Glæd dig til helt hjemmelavet ægte bearnaisesauce - det smager så englene synger.
Ingredienser
Bearnaisesauce
2 spsk
Bearnaiseessens
|
|
---|---|
4
Æggeblommer (ca. 4 spsk)
|
|
250 g
Smør - smeltet
|
|
Evt. lidt koldt vand
|
|
2 spsk
Hakkede estragonblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Sådan gør du
Bearnaisesauce
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).
Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8410 kJ / 2010 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2417 kJ / 578 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 2,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 0,5 % | 0,7 g |
Fedt: | 97,2 % | 63,5 g |
