Bearnaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Uhm! den helt ægte bearnaisesauce....med smør og æggeblommer. Og så får du også variationen på hollandaisesauce med citron.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 3 spsk vand
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)
  • 250 g smør - smeltet
  • 1 spsk hakket kruspersille
  • 1 spsk hakkede friske estragonblade
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet hvid peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Sørg for at have alle ingredienser klar, før du går i gang. Pisk bearnaiseessens, vand og æggeblommer sammen i en skål egnet til vandbad. Hæng skålen over vandbadet – det kogende vand må ikke røre bunden af skålen, det er kun dampen, som skal varme skålen op. Pisk i æggene hele tiden – til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne. Pisk, stadig uden pause, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle. Pisk hele tiden, til alt smørret er pisket i (undlad evt. bundfaldet). Tag gryden af varmen, vend persille, estragon, salt og peber i og smag til. Server bearnaisesaucen med det samme.

Variation - Hollandaisesauce

1½ spsk friskpresset citronsaft 3 spsk vand 4 æggeblommer (ca. 4 spsk) 250 g smør - smeltet ½ tsk groft salt ¼ tsk friskkværnet hvid peber Sørg for at have alle ingredienser klar, før du går i gang. Pisk citronsaft, vand og æggeblommer sammen i en skål egnet til vandbad. Hæng skålen over vandbadet – det kogende vand må ikke røre bunden af skålen, det er kun dampen, som skal varme skålen op. Pisk i æggene hele tiden – til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne. Pisk, stadig uden pause, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle. Pisk hele tiden, til alt smørret er pisket i (undlad evt. bundfaldet). Tag gryden af varmen og tilsæt salt og peber. Smag til. Server hollandaisesaucen med det samme.

Tips

Du kan lave din egen bearnaiseessens af 50 g hakket skalotteløg, 10 sorte peberkorn, 10 friske estragonstilke og 1 dl hvidvinseddike. Kog, ved svag varme og under låg, løg, peberkorn og estragonstilke i eddiken i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen. Der bliver ca. 4 spsk bearnaiseessens.

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaise- eller hollandaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at rede den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to.

Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Du kan holde saucen varme over et ikke for varmt vandbad – rør af og til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,2 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 1 %
  • Fedt: 97 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: