Bearnaisesauce

Bearnaisesauce

30 min
Bearnaisesauce - den helt ægte med smør og æggeblommer. Det er nemmere og hurtigere at lave en bearnaisesovs, end de fleste lige tror. Læs og prøv opskriften på hjemmelavet bearnaise - det er slet ikke så svært (og øvelse gør mester) . Smag og konsistens sidder lige i skabet. Går du all in, så starter du med at lave din egen "bearnaise-essens", - se hvordan under tips. Glæd dig til helt hjemmelavet ægte bearnaisesauce - det smager så englene synger.

Sådan gør du

Bearnaisesauce
  • Sørg for at have alle ingredienser klar, før du går i gang.
  • Pisk bearnaiseessens og æggeblommer sammen i en skål egnet til vandbad. Hæng skålen over vandbadet – det kogende vand må ikke røre bunden af skålen, det er kun dampen, som skal varme skålen op.
  • Pisk i æggene hele tiden – til æggeblandingen skummer godt og begynder at tykne. Pisk, stadig uden pause, det smeltede smør i æggecremen i en tynd stråle. Pisk hele tiden, til alt smørret er pisket i (undlad bundfaldet). Tilsæt evt. lidt koldt vand for at justere konsistensen og for at saucen ikke bliver for varm.
  • Tag gryden af varmen, vend estragon, salt og peber i og smag til. Server bearnaisesaucen med det samme.

Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.

Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).

Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.

Energiindhold for hele retten:

8411 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2417 kJ / 578 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 0,5 % 0,7 g
Fedt: 97,2 % 63,5 g
Mere inspiration

Her en skøn oksefilet, der bare passer så godt til hjemmelavet bearnaisesauce.

Helstegt oksefilet
60+ min
Helstegt oksefilet
(1)

Ingredienser

Bearnaisesauce
2 spsk Bearnaiseessens
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
250 g Smør - smeltet
Evt. lidt koldt vand
2 spsk Hakkede estragonblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber