Uhm! Den helt ægte bearnaisesauce....med smør og æggeblommer. Det er faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavet bearnaise, når man bare lige ved, hvordag. Går du all in, så starter du med at lave din egen "bearnaise-essens", se hvordan under tips. Glæd dig til helt hjemmelavet ægte bearnaisesauce.
Her en skøn oksefilet, der bare passer så godt til hjemmelavet bearnaisesauce.
Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).
Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.
8379 kJ / 2003 kcal
2408 kJ / 576 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 2,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 0,8 % | 1,2 g |
Fedt: | 96,9 % | 63,1 g |