Hav et par isklumper ved hånden, når du laver bearnaisesaucen. Begynder saucen at skille, kan du være heldig at redde den, hvis du hurtigt køler den ned med en isklump eller to. Har du ikke en speciel skål til vandbad, fungerer det godt med en mindre gryde nede i en lidt større. Metal er det bedste til vandbad, da det leder varmen godt.
Lav din egen bearnaisseessens: Kog 2 hakkede skalotteløg, 20 peberkorn og 20 friske estragonstilke i 2 dl hvidvinseddike ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 3 spsk).
Udskift bearnaiseessens med citronsaft (og undlad estragon i saucen) - så har du den skønneste hollandaisesauce.
8411 kJ / 2010 kcal
2417 kJ / 578 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 2,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 0,5 % | 0,7 g |
Fedt: | 97,2 % | 63,5 g |
Her en skøn oksefilet, der bare passer så godt til hjemmelavet bearnaisesauce.