Steak og fritter med kold bearnaisesauce

Steak og fritter med kold bearnaisesauce

1 time
Saftige bøffer med hjemmelavede pommes frites og kold bearnaisedip - en klassisk ret de fleste elsker! Nem og lækker weekendmad.

Sådan gør du

Kold bearnaisesauce
  • Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Pommes frites
  • Skær kartoflerne i lange firkantede stave (ca. 1 x 1 cm tykke). Kom dem i en gryde med kogende vand og kog ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie og halvdelen af saltet - gem resten af saltet til serveringen. Vend godt rundt og fordel kartoffelstavene på 2 plader med bagepapir. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen.
Bønner
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønnerne i ca. 2 min. Tilsæt hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Sluk for varmen og lad bønnerne stå tildækkede til serveringen.
  • Lad imens en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl tomaterne med halvdelen af olien og grill dem 2-3 min. på hver side. Drys med lidt af saltet og læg dem over i panden med bønnerne. Pensl bøfferne med resten af olien og krydr med peber og resten af saltet. Grill dem 2-3 min på hver side.
  • Vend persille sammen med bønner og tomater og smag til. Drys pommes frites med resten af saltet og server med grøntsager, bøffer og den kolde bearnaisesauce.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 220° - varmluft.
Mere inspiration

Skal der en ægte og varm bearnaise til steaken - så kig her...

Bearnaisesauce
30 min
Bearnaisesauce
(20)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14347 kJ / 3429 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 20 % 4,7 g
Kulhydrat: 22,3 % 5,2 g
Fedt: 57,7 % 6,2 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Kold bearnaisesauce
2½ dl
Æggeblomme
1
Finthakkede frisk estragon
2 spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pommes frites
Skrællede bagekartofler
1 kg
Vand
1 liter
Rapsolie
3 spsk
Groft salt
1½ tsk
Bønner
Smør
25 g
Rensede grønne bønner
350 g
Lille finthakket fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Blommetomater
250 g
Rapsolie
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Bøffer af oksefilet fx entrecote (ca. 600 g)
4
Friskkværnet peber
Hakket kruspersille
2 spsk