Steak og fritter med kold bearnaisesauce
1 timer

Steak og fritter med kold bearnaisesauce

Saftige bøffer med hjemmelavede pommes frites og bearnaise - en klassisk ret de fleste elsker! Nem og lækker weekendmad.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Steak og fritter med kold bearnaisesauce

Saftige bøffer med hjemmelavede pommes frites og bearnaise - en klassisk ret de fleste elsker! Nem og lækker weekendmad.

Antal portioner

Pommes frites

  • 1 kg skrællede bagekartofler
  • 1 liter vand
  • 3 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt

Bønner

  • 25 g smør
  • 350 g rensede grønne bønner
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g blommetomater
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 4 bøffer af oksefilet fx entrecote (ca. 600 g)
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 2 dl Karolines Køkken® Fransk Bearnaise grillsauce

Fremgangsmåde:

Pommes frites

Skær kartoflerne i lange firkantede stave (ca. 1 x 1 cm tykke). Kom dem i en gryde med kogende vand og kog ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie og halvdelen af saltet - gem resten af saltet til serveringen. Vend godt rundt og fordel kartoffelstavene på 2 plader med bagepapir. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen.

Bønner

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønnerne i ca. 2 min. Tilsæt hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Sluk for varmen og lad bønnerne stå tildækkede til serveringen.

Lad imens en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl tomaterne med halvdelen af olien og grill dem 2-3 min. på hver side. Drys med lidt af saltet og læg dem over i panden med bønnerne. Pensl bøfferne med resten af olien og krydr med peber og resten af saltet. Grill dem 2-3 min på hver side.

Vend persille sammen med bønner og tomater og smag til. Drys pommes frites med resten af saltet og server med grøntsager, bøffer og den kolde bearnaisesauce.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 220° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Det klassiske valg til en god bøf med dette tilbehør, er en god bordeaux, fx en haut-medoc. Vil du gerne have lidt mere krydderi, så vælg en chianti classico. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost