Steak og fritter med kold bearnaisesauce
1 time
•
Saftige bøffer med hjemmelavede pommes frites og kold bearnaisedip - en klassisk ret de fleste elsker! Nem og lækker weekendmad.
Ingredienser
Kold bearnaisesauce
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
1
Æggeblomme
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pommes frites
1 kg
Skrællede bagekartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Bønner
25 g
Smør
|
|
---|---|
350 g
Rensede grønne bønner
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
250 g
Blommetomater
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Bøffer af oksefilet fx entrecote (ca. 600 g)
|
|
Friskkværnet peber
|
2 spsk
Hakket persille
|
---|
Sådan gør du
Bagetid :
Ca. 20 min. ved 220° - varmluft.
Kold bearnaisesauce
Pommes frites
Bønner
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14341 kJ / 3428 kcal
Næringsindhold pr. 100g
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 20 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 22,3 % | 5,2 g |
Fedt: | 57,7 % | 6,2 g |
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.