Grillet flanksteak med marinerede kartofler

Grillet flanksteak med marinerede kartofler

30 min
De marinerede kartofler har fået et strejf af østen med smag fra bl.a. ingefær, sojasauce og koriander. De smager dejligt sammen med de lidt sødlige grillede løg og flanksteaken.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-flanksteak-med-marinerede-kartofler/

Sådan gør du

Marinerede kartofler
  • Bring kartoflerne i kog i vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i 14-15 min., til de lige er møre.
  • Bland olie, hvidløg, ingefær og sojasauce, hæld vandet fra kartoflerne og vend dem i marinaden.
  • Kom kartoflerne i et fad, mos osten meget let og drys den på kartoflerne. Pynt med koriander ved serveringen.
Grillet flanksteak
  • Lad imens en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 6 min. på hver side.
  • Drys med salt og peber. Lad kødet hvile tildækket og skær det i meget tynde skiver lige inden serveringen.
Grillede løg
  • Del løgene i halve og grill dem ca. 3 min. på snitfladen. Vend løgene, drys med salt og grill i ca. 3 min.
  • Anret de grillede løg i et fad på en bund af salatblade og server sammen med marinerde kartofler og flanksteak i tynde skiver.
Energiindhold for hele retten:

10425 kJ / 2492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 25,6 % 4,7 g
Kulhydrat: 43,9 % 8 g
Fedt: 30,5 % 2,5 g
Mere inspiration

Flanksteak har med masser af smag - og er nem at stege.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(5)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Marinerede kartofler
1 kg Skrubbede små nye kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie
2 Små hakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Sojasauce
100 g Salatost i tern
2 dl Frisk koriander
Grillet flanksteak
1 Flanksteak (ca. 500 g)
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Grillede løg
6 Hele, pillede rødløg (ca. 600 g)
½ tsk Groft salt
75 g Skyllede babyspinatblade