Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

Nøglehulsmærket opskrift

Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Dejlig sommermad og god duft fra grillen hvis du selv laver peberfrugter.

Ingredienser

Hovedret til 4

Antal portioner
  • 1 kg varme, kogte nye kartofler
  • 400 g blomkål i små buketter og stokken i mindre stykker
  • 200 g afdryppede, grillede peberfrugter i olie
  • 50 g renset feldsalat
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 1 grillet flanksteak

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak peberfrugterne fint i en hurtighakker eller med en kniv. Vend peberfrugterne i skyren sammen med salt. Smag til.

Vend de varme nykogte kartofler, blomkål og peberfrugt sammen i et stort fad. Fordel peberfrugtskyr og feldsalat på toppen og drys med salt og peber.

Skær den grillede flanksteak i tynde skiver og server dem sammen med kartoffelsalaten.

Tip

I stedet for grillede peberfrugter i olie - kan du selv grille peberfrugterne på grillen sammen med kødet. Peberfrugterne skal blive godt sorte - læg dem i en plasticpose og lad dem hvile i ca. 15 min. Pil herefter skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %

Kilde: