Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

30 min
Dejlig sommermad og god duft fra grillen hvis du selv laver peberfrugter.

Sådan gør du

Peberfrugtyoghurt
  • Hak peberfrugterne fint i en hurtighakker eller med en kniv. Vend peberfrugterne i yoghurten sammen med salt. Smag til.
Kartoffelsalat
  • Vend de varme nykogte kartofler, blomkål og peberfrugt sammen i et stort fad. Fordel peberfrugtyoghurt og feldsalat på toppen og drys med salt og peber.
  • Skær den grillede flanksteak i tynde skiver og server dem sammen med kartoffelsalaten.

I stedet for grillede peberfrugter i olie - kan du selv grille peberfrugterne på grillen sammen med kødet. Peberfrugterne skal blive godt sorte - læg dem i en plasticpose og lad dem hvile i ca. 15 min. Pil herefter skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker.

Energiindhold for hele retten:

6443 kJ / 1540 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31,6 % 5,1 g
Kulhydrat: 40,9 % 6,6 g
Fedt: 27,5 % 2 g
Mere inspiration

Flanksteak har med masser af smag - og er nem at stege.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(3)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Peberfrugtyoghurt
50 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2½ dl Græsk yoghurt
½ tsk Groft salt
Kartoffelsalat
1 kg Varme, kogte nye kartofler
400 g Blomkål i små buketter og stokken i mindre stykker
200 g Afdryppede, grillede peberfrugter i olie
50 g Renset feldsalat
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
Hertil
1 Grillet flanksteak (ca. 400 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk