Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

30 min
Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

Dejlig sommermad og god duft fra grillen hvis du selv laver peberfrugter.

Ingredienser

Peberfrugtyoghurt

50 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2½ dl Yoghurt 10%
½ tsk Groft salt

Kartoffelsalat

1 kg Varme, kogte nye kartofler
400 g Blomkål i små buketter og stokken i mindre stykker
200 g Afdryppede, grillede peberfrugter i olie
50 g Renset feldsalat
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber

Hertil

1 Grillet flanksteak (ca. 400 g)

Sådan gør du

Peberfrugtyoghurt

  • Hak peberfrugterne fint i en hurtighakker eller med en kniv. Vend peberfrugterne i yoghurten sammen med salt. Smag til.

Kartoffelsalat

  • Vend de varme nykogte kartofler, blomkål og peberfrugt sammen i et stort fad. Fordel peberfrugtyoghurt og feldsalat på toppen og drys med salt og peber.
  • Skær den grillede flanksteak i tynde skiver og server dem sammen med kartoffelsalaten.

I stedet for grillede peberfrugter i olie - kan du selv grille peberfrugterne på grillen sammen med kødet. Peberfrugterne skal blive godt sorte - læg dem i en plasticpose og lad dem hvile i ca. 15 min. Pil herefter skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6438 kJ / 1539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31,6 % 5,1 g
Kulhydrat: 41 % 6,6 g
Fedt: 27,4 % 2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-blomkal-og-grillet-peberfrugt/