Frikadelle med kalkun

Frikadelle med kalkun

45 min
Fryseegnet
Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peberfrugter, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel farsen i panden til én stor frikadelle. Steg den ved svag varme i ca. 10 min. Lad frikadellen glide over på et stort, fladt låg. Kom resten af smørret på frikadellen og læg panden over som låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 10 min., stadig ved svag varme.
  • Kom hvid mælkesauce og krydderier i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Server saucen til den store pandefrikadelle, kartofler og broccoli.
Tips
  • Er der rester af den store pandefrikadelle, så smager den godt på en skive rugbrød eller i en sandwich til madpakken.
Frysetip

Kalkunfrikadellerne kan fryses. Varm dem inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9613 kJ / 2298 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,4 % 4,9 g
Kulhydrat: 46,9 % 9,5 g
Fedt: 28,7 % 2,7 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Hakket kalkunkød
300 g
Groft salt
1½ tsk
Fintrevet zittauerløg
1 spsk
Finthakket grøn peberfrugt
1
Finthakket rød peberfrugt
1
Friskkværnet peber
Æg
1
Mælk
1½ dl
Rasp (ca. 1 dl)
50 g
Smør
25 g
Mælkesauce
½ liter
Revet muskatnød
¼ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg
Dampet broccoli
400 g