Frikadelle med kalkun
45 min

Frikadelle med kalkun

Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadelle med kalkun

Kalkunfrikadellen er nem og hurtig at lave, fordi du kan nøjes med at stege en til deling!

Antal portioner
  • 300 g hakket kalkunkød
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 finthakket grøn peberfrugt
  • 1 finthakket rød peberfrugt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 400 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peberfrugter, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel farsen i panden til én stor frikadelle. Steg den ved svag varme i ca. 10 min. Lad frikadellen glide over på et stort, fladt låg. Kom resten af smørret på frikadellen og læg panden over som låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 10 min., stadig ved svag varme.

Kom hvid mælkesauce og krydderier i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Server saucen til den store pandefrikadelle, kartofler og broccoli.

Tips

Er der rester af den store pandefrikadelle, så smager den godt på en skive rugbrød eller i en sandwich til madpakken.

Tips

Kalkunfrikadellerne kan fryses. Varm dem inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 22 %
Print