Kalkunbryst med mangosalat

Kalkunbryst med mangosalat

45 min
Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf. Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i stegeskyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Skær kalkunbrystet i skiver ved serveringen.
Mangosalat
  • Fordel salatblade og mangofrugter på et fad og dryp appelsinsaft over.

I stedet for mangofrugt kan du bruge papajafrugt eller nektariner.

Energiindhold for hele retten:

21561 kJ / 5153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

622 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 35,1 % 12,8 g
Kulhydrat: 37,2 % 13,6 g
Fedt: 27,7 % 4,7 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med ske.

Ingredienser

25 g Smør
1 Kalkunbryst (ca. 1 kg)
4 dl Hønsebouillon
¼ liter Piskefløde
1 tsk Honning
2 spsk Ketjap manis
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk Saucejævner
Mangosalat
1 Hovedsalat (ca. 125 g)
2 Modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
Tilbehør
560 g Risblanding med vilde ris (koges)