Kalkunbryst med mangosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf. Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Ingredienser

Antal portioner

Mangosalat

  • 1 hovedsalat (ca. 125 g)
  • 2 modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

  • 560 g risblanding med vilde ris (koges)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i stegeskyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Skær kalkunbrystet i skiver ved serveringen.

Mangosalat

Fordel salatblade og mangofrugter på et fad og dryp appelsinsaft over.

Tips

I stedet for mangofrugt kan du bruge papajafrugt eller nektariner.
Du kan tilberede saucen med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: