Kalkunbryst med mangosalat

45 min
Kalkunbryst med mangosalat

Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf. Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Ingredienser

25 g Smør
1 Kalkunbryst (ca. 1 kg)
4 dl Hønsebouillon
¼ liter Piskefløde
1 tsk Honning
2 spsk Ketjap manis
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk Saucejævner

Mangosalat

1 Hovedsalat (ca. 125 g)
2 Modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
½ dl Friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

7 dl Risblanding med vilde ris - koges

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i stegeskyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Skær kalkunbrystet i skiver ved serveringen.

Mangosalat

  • Fordel salatblade og mangofrugter på et fad og dryp appelsinsaft over.

I stedet for mangofrugt kan du bruge papajafrugt eller nektariner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21419 kJ / 5119 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 35,3 % 10,1 g
Kulhydrat: 37,7 % 10,8 g
Fedt: 27 % 3,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunbryst-med-mangosalat/