Kalkunbryst med mangosalat

Bedømmelse

(20 vurderinger)

45 min

Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf. Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Ingredienser

Antal portioner

Mangosalat

  • 1 hovedsalat (ca. 125 g)
  • 2 modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

  • 560 g risblanding med vilde ris (koges)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i stegeskyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Skær kalkunbrystet i skiver ved serveringen.

Mangosalat

Fordel salatblade og mangofrugter på et fad og dryp appelsinsaft over.

Tips

I stedet for mangofrugt kan du bruge papajafrugt eller nektariner.
Du kan tilberede saucen med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: