Kalkunbryst med mangosalat

Kalkunbryst med mangosalat

45 min
Kalkunbryst med mangosalat er en opskrift med et indonesisk strejf. Retten kombinerer magert kalkunbryst, ingefær og indonesisk sojasauce med en velsmagende mangosalat.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i stegeskyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Skær kalkunbrystet i skiver ved serveringen.
Mangosalat
  • Fordel salatblade og mangofrugter på et fad og dryp appelsinsaft over.
Velbekomme!
Tip

I stedet for mangofrugt kan du bruge papajafrugt eller nektariner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21561 kJ / 5153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

622 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 35,1 % 12,8 g
Kulhydrat: 37,2 % 13,6 g
Fedt: 27,7 % 4,7 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Smør
25 g
Kalkunbryst (ca. 1 kg)
1
Hønsebouillon
4 dl
¼ liter
Honning
1 tsk
Ketjap manis
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
2 tsk
Lys saucejævner
1½ spsk
Mangosalat
Hovedsalat (ca. 125 g)
1
Modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
2
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Tilbehør
Risblanding med vilde ris (koges)
560 g