Kalkungryde med timian og ris

30 min
Kalkungryde med timian og ris

Kalkungryde med grøntsager - smager skønt af timian. Gryderetter med kalkun er populære opskrifter, - sikkert fordi de er så hurtige og nemme at have med at gøre. Denne kalkun gryderet består stort set kun af kalkun, porrer og gulerødder - smagt til med timian og en dejlig sauce med fløde. Kalkungryde med timian er en klassisk efterårs- og vinterret, der både er enkel og smager virkelig lækkert.

Ingredienser

Kalkungryde

400 g Kalkunbryst
1½ spsk Rapsolie
2 dl Madlavningsfløde
2½ dl Vand
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
6 Gulerødder i skrå skiver (ca. 400 g)
3 Porrer i skrå skiver (ca. 400 g)
1 tsk Tørret timian
3 spsk Hvedemel
¾ dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Kalkungryde

  • Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm).
  • Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Kom fløde, vand, fond, grøntsager og timian ved.
  • Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Rør mel og vand sammen i en skål.
  • Vend jævningen i retten sammen med salt og peber.
  • Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Fløde, vand og fond kan erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® mornaysauce. Retten skal så ikke jævnes (med vand og mel).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9860 kJ / 2357 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,8 % 5 g
Kulhydrat: 57,7 % 12,6 g
Fedt: 19,5 % 2 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkungryde-med-timian-og-lose-ris/