Kalkungryde med timian og løse ris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

30 min

Dejlig nem kalkungryde, serveres til kogte ris.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kalkunbryst
  • 1½ spsk rapsolie
  • 2 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 gulerødder i skrå skiver
  • 3 porrer i skrå skiver
  • 1 tsk tørret timian
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk hvedemel
  • ¾ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm). Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min. Kom vand, bouillonterning, grøntsager, timian og fløde ved. Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Rør mel og vand sammen i en skål. Vend jævningen i retten sammen med salt og peber. Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: