Kalkungryde med timian og løse ris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

30 min

Dejlig nem kalkungryde, serveres til kogte ris.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kalkunbryst
  • 1½ spsk rapsolie
  • 2 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 gulerødder i skrå skiver
  • 3 porrer i skrå skiver
  • 1 tsk tørret timian
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk hvedemel
  • ¾ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm). Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min. Kom vand, bouillonterning, grøntsager, timian og fløde ved. Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Rør mel og vand sammen i en skål. Vend jævningen i retten sammen med salt og peber. Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: