Kalkungryde med timian og ris
30 min
•
Kalkungryde med grøntsager - smager skønt af timian. Gryderetter med kalkun er populære opskrifter, - sikkert fordi de er så hurtige og nemme at have med at gøre. Denne kalkun gryderet består stort set kun af kalkun, porrer og gulerødder - smagt til med timian og en dejlig sauce med fløde. Kalkungryde med timian er en klassisk efterårs- og vinterret, der både er enkel og smager virkelig lækkert.
Ingredienser
Kalkungryde
400 g
Kalkunbryst
|
|
---|---|
1½ spsk
Rapsolie
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
2½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
|
6
Gulerødder i skrå skiver (ca. 400 g)
|
|
3
Porrer i skrå skiver (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
¾ dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
---|
Sådan gør du
Kalkungryde
Fløde, vand og fond kan erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® mornaysauce. Retten skal så ikke jævnes (med vand og mel).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9860 kJ / 2357 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 22,8 % | 5 g |
Kulhydrat: | 57,7 % | 12,6 g |
Fedt: | 19,5 % | 2 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.