Cote de boeuf
Ny

Cote de boeuf

60+ min

Cote de boeuf (eller côte de boeuf som det skrives på fransk) betyder oksekotelet. Og bøffen ligner ganske rigtigt en kotelet med ben, men ikke en hvilken som helst kotelet. Den er nemlig kæmpestor, og regnes som noget af det ypperligste fra oksen. En cote de boeuf vil vi kalde en rigtig herreret, eller en ret for meat lovers. For vælger man en cote de boeuf, er det fordi man virkelig godt kan lide kød og gerne vil forkæle sig selv og en ven. Derfor har vi beregnet 1 cote de boeuf til 2 personer, men så er der heller ikke nogen, der kommer til at mangle kød.

Mere inspiration

Skal der bearnaise til bøffen?

Velbekomme!
Nem mad til i morgen

Skulle der blive kød tilovers, er der jo altid mulighed for at bruge det i en biksemad. Men kødet er næsten for fint, så brug det hellere i en salat eller i en sandwich, fx sammen med chilimayonnaise, agurk, rødløg, salatblade og syltede artiskokhjerter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9075 kJ / 2169 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1104 kJ / 264 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 26,5 % 17,2 g
Kulhydrat: 1,5 % 1 g
Fedt: 72 % 21,5 g

Ingredienser