Cote de boeuf
&format=webp)
Cote de boeuf (eller côte de boeuf som det skrives på fransk) betyder oksekotelet. Og bøffen ligner ganske rigtigt en kotelet med ben, men ikke en hvilken som helst kotelet. Den er nemlig kæmpestor, og regnes som noget af det ypperligste fra oksen. En cote de boeuf vil vi kalde en rigtig herreret, eller en ret for meat lovers. For vælger man en cote de boeuf, er det fordi man virkelig godt kan lide kød og gerne vil forkæle sig selv og en ven. Derfor har vi beregnet 1 cote de boeuf til 2 personer, men så er der heller ikke nogen, der kommer til at mangle kød.
Ingredienser
Cote de boeuf
1
Cote de boeuf - af oksehøjreb (ca. 700 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
50 g
Smør
|
|
4
Små pillede og flækkede fed hvidløg
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
Sådan gør du
Cote de boeuf
Skulle der blive kød tilovers, er der jo altid mulighed for at bruge det i en biksemad. Men kødet er næsten for fint, så brug det hellere i en salat eller i en sandwich, fx sammen med chilimayonnaise, agurk, rødløg, salatblade og syltede artiskokhjerter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9078 kJ / 2170 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1086 kJ / 260 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 26,5 % | 16,9 g |
Kulhydrat: | 1,4 % | 0,9 g |
Fedt: | 72,1 % | 21,1 g |
