Cote de boeuf

Cote de boeuf

55 min
Arbejdstid: 1 time
Cote de boeuf (eller côte de boeuf som det skrives på fransk) betyder oksekotelet. Og bøffen ligner ganske rigtigt en kotelet med ben, men ikke en hvilken som helst kotelet. Den er nemlig kæmpestor, og regnes som noget af det ypperligste fra oksen. En cote de boeuf vil vi kalde en rigtig herreret, eller en ret for meat lovers. For vælger man en cote de boeuf, er det fordi man virkelig godt kan lide kød og gerne vil forkæle sig selv og en ven. Derfor har vi beregnet 1 cote de boeuf til 2 personer, men så er der heller ikke nogen, der kommer til at mangle kød.
https://www.arla.dk/opskrifter/cote-de-boeuf/

Sådan gør du

Cote de boeuf
  • Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før du skal brune den.
  • Lad en pande blive varm.
  • Drys bøffen med salt og peber på begge sider og på fedtkanten - pres krydderierne fast.
  • Kom olien i den varme pande og brun bøffen på fedtkanten i ca. 1 min. Brun derefter bøffen ca. 1 min. på hver side. Hæld olien væk, stil panden tilbage på komfuret og skru ned til jævn varme.
  • Kom smør i panden sammen med hvidløg og timiankviste. Brun i ca. 1 min. mens du øser det gyldne smør op over bøffen med en ske.
  • Kom bøffen i et ovnfast fad og hæld smør, hvidløg og timian over.
  • Steg din cote de boeuf færdig midt i ovnen ca. 40 min. ved 125° - traditionel ovn, til den har en centrumstemperatur på ca. 55°.
  • Skær bøffen i skiver på tværs af kødfibrene - gerne ved bordet. Server den sammen med fx bearnaisesauce, aspargeskartofler og grillede grøntsager.

Skulle der blive kød tilovers, er der jo altid mulighed for at bruge det i en biksemad. Men kødet er næsten for fint, så brug det hellere i en salat eller i en sandwich, fx sammen med chilimayonnaise, agurk, rødløg, salatblade og syltede artiskokhjerter.

Energiindhold for hele retten:

9076 kJ / 2169 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1086 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 26,5 % 16,9 g
Kulhydrat: 1,4 % 0,9 g
Fedt: 72,1 % 21,1 g

Ingredienser

Cote de boeuf
1 Cote de boeuf - af oksehøjreb (ca. 700 g)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
50 g Smør
4 Små pillede og flækkede fed hvidløg
5 stilke Frisk timian