Boeuf bourguignon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Boeuf bourguignon er en rigtig simreret, som er skøn at varme sig ved i de kolde måneder. Boeuf bourguignon skal stå på komfuret i lang tid, men til gengæld passer den næsten sig selv, så der er tid til en hyggelig snak eller en god bog.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 kg oksebov uden ben
  • 50 g smør
  • 75 g bacontern
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 4 gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
  • 2 laurbærblade
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 5 stilke friske timiankviste
  • 2 dl oksebouillon
  • 5 dl bourgogne rødvin
  • 2½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 250 g små hele skalotteløg
  • 250 g rensede hele champignoner
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g blødt smør
  • 2 spsk hvedemel

Pynt

  • 1 dl strimlet bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g durumbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens kødet for sener og hinder og skær det i tern på ca. 3 x 3 cm (ca. 1600 g kød). Del smørret i 2 portioner og lad en portion blive gylden i en stegegryde. Brun halvdelen af kødet på alle sider i ca. 4 min. Tag kødet op og brun den anden halvdel i resten af smørret - tag også dette kød op. Steg bacontern, løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med gulerødder, krydderurter, bouillon, 2 dl rødvin og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - tilsæt løbende resten af vinen indenfor de første ca. 1½ time.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til.

Fjern laurbærblade, persille- og timiankviste. Kom de stegte løg og champignoner i boeuf bourguignonen. Rør smør og mel godt sammen og vend det i retten under omrøring. Lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til og server boeuf bourguignon med drys af persille - og med brød til.

Tips

Kogte kartofler eller kartoffelmos er også godt til boeuf bourguignonen.
Retten kan laves dagen i forvejen - det bliver den absolut ikke ringere af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag