Boeuf bourguignon
3 timer
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Boeuf bourguignon er en dejlig klassisk fransk gryderet, som er skøn at varme sig ved i de kolde måneder. Denne opskrift på boeuf bourguignon er nem at lave, og en simreret som denne, tager sin tid, men til gengæld passer den næsten sig selv. Gryderetten er både lækker at spise og nem at lave - og så er der samtidig tid til en hyggelig snak eller en god bog.
Ingredienser
Boeuf bourguignon
2 kg
Oksebov uden ben
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
75 g
Bacontern
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
4
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
2
Laurbærblade
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
2 dl
Oksebouillon
|
|
5 dl
Bourgogne rødvin
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Små hele skalotteløg
|
|
250 g
Rensede hele champignoner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2 spsk
Hvedemel
|
Pynt
1 dl
Strimlet bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
300 g
Durumbrød
|
---|
Sådan gør du
Boeuf bourguignon
Kogte kartofler eller kartoffelmos er også godt til boeuf bourguignonen. Retten kan laves dagen i forvejen - det bliver den absolut ikke ringere af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26406 kJ / 6311 kcal
Næringsindhold pr. 100g
650 kJ / 155 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 28,4 % | 10,9 g |
Kulhydrat: | 15 % | 5,7 g |
Fedt: | 56,6 % | 10 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.