Boeuf bourguignon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Boeuf bourguignon er en rigtig simreret, som er skøn at varme sig ved i de kolde måneder. Boeuf bourguignon skal stå på komfuret i lang tid, men til gengæld passer den næsten sig selv, så der er tid til en hyggelig snak eller en god bog.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 kg oksebov uden ben
  • 50 g smør
  • 75 g bacontern
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 4 gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
  • 2 laurbærblade
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 5 stilke friske timiankviste
  • 2 dl oksebouillon
  • 5 dl bourgogne rødvin
  • 2½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 250 g små hele skalotteløg
  • 250 g rensede hele champignoner
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g blødt smør
  • 2 spsk hvedemel

Pynt

  • 1 dl strimlet bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g durumbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens kødet for sener og hinder og skær det i tern på ca. 3 x 3 cm (ca. 1600 g kød). Del smørret i 2 portioner og lad en portion blive gylden i en stegegryde. Brun halvdelen af kødet på alle sider i ca. 4 min. Tag kødet op og brun den anden halvdel i resten af smørret - tag også dette kød op. Steg bacontern, løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med gulerødder, krydderurter, bouillon, 2 dl rødvin og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - tilsæt løbende resten af vinen indenfor de første ca. 1½ time.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til.

Fjern laurbærblade, persille- og timiankviste. Kom de stegte løg og champignoner i boeuf bourguignonen. Rør smør og mel godt sammen og vend det i retten under omrøring. Lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til og server boeuf bourguignon med drys af persille - og med brød til.

Tips

Kogte kartofler eller kartoffelmos er også godt til boeuf bourguignonen.
Retten kan laves dagen i forvejen - det bliver den absolut ikke ringere af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag