Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

60+ min
Fryseegnet
Boeuf bourguignon er en dejlig klassisk fransk gryderet, som er skøn at varme sig ved i de kolde måneder. Denne opskrift på boeuf bourguignon er nem at lave, og en simreret som denne, tager sin tid, men til gengæld passer den næsten sig selv. Gryderetten er både lækker at spise og nem at lave - og så er der samtidig tid til en hyggelig snak eller en god bog.

Sådan gør du

Boeuf bourguignon
  • Rens kødet for sener og hinder og skær det i tern på ca. 3 x 3 cm (ca. 1600 g kød).
  • Del smørret i 2 portioner og lad en portion blive gylden i en stegegryde.
  • Brun halvdelen af kødet på alle sider i ca. 4 min. Tag kødet op og brun den anden halvdel i resten af smørret - tag også dette kød op.
  • Steg bacontern, løg og hvidløg ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Kom kødet tilbage i gryden sammen med gulerødder, krydderurter, bouillon, 2 dl rødvin og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - tilsæt løbende resten af vinen indenfor de første ca. 1½ time.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til.
  • Fjern laurbærblade, persille- og timiankviste. Kom de stegte løg og champignoner i boeuf bourguignonen.
  • Rør smør og mel godt sammen og vend det i retten under omrøring. Lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Smag til og server boeuf bourguignon med drys af persille - og med brød til.
Mere inspiration

En anden klassiker i samme boldgade - lækker sauce med rødvin.....

Coq au vin
60+ min
Coq au vin
(115)
Velbekomme!
Tips

Kogte kartofler eller kartoffelmos er også godt til boeuf bourguignonen. Retten kan laves dagen i forvejen - det bliver den absolut ikke ringere af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26388 kJ / 6307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

654 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 28,4 % 10,9 g
Kulhydrat: 15 % 5,8 g
Fedt: 56,6 % 10 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Boeuf bourguignon
Oksebov uden ben
2 kg
Smør
50 g
Bacontern
75 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Små hakkede fed hvidløg
3
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
4
Laurbærblade
2
Bredbladet persille
5 stilke
Friske timiankviste
5 stilke
Oksebouillon
2 dl
Bourgogne rødvin
5 dl
Groft salt
2½ tsk
Smør
25 g
Små hele skalotteløg
250 g
Rensede hele champignoner
250 g
Groft salt
½ tsk
Blødt smør
25 g
Hvedemel
2 spsk
Pynt
Strimlet bredbladet persille
1 dl
Tilbehør
Durumbrød
300 g