Coq au vin
Coq au vin er en klassisk fransk gryderet, hvor en unghane, stor kylling eller høne braiserer sammen med løg, krydderurter og rødvin. Coq au vin er simremad fra det franske landkøkken - og det smager helt fantastisk. Det er slet ikke vanskeligt at lave og kalder du det kylling i rødvin i stedet - smager det absolut ligeså godt. Saucen er virkelig lækker - og om du serverer kartoffelmos, ris eller brød til din coq au vin er op til dig - saucen skal du nok få spist :)
Ingredienser
Coq au vin
1
Unghane eller en stor fritgående kylling (ca. 2 ¼ kg)
|
|
---|---|
125 g
Bacon i tern
|
|
25 g
Smør
|
|
20
Pillede perleløg
|
|
250 g
Rensede champignoner
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Rødvin, fx cabernet savignon
|
|
3 dl
Hønsebouillon
|
|
2
Små fed hvidløg i halve
|
|
½ dl
Frisk timian
|
|
1 dl
Bredbladet persille
|
|
2
Laurbærblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
25 g
Koldt smør i tern
|
|
---|---|
2 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Serveringsforslag
Kartoffelmos, løse ris, parboiled eller landbrød
|
---|
Sådan gør du
Coq au vin
Det smager også dejligt med et godt landbrød til coq au vin - så er der noget at søbe den dejlige sauce op med.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16707 kJ / 3993 kcal
Næringsindhold pr. 100g
475 kJ / 114 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 46,8 % | 13,1 g |
Kulhydrat: | 4,1 % | 1,1 g |
Fedt: | 49,1 % | 6,3 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.