Fasaner er ikke den mest almindelige råvare i Danmark, men det hænder at vi får muligheden. Her er en opskrift med fasan - hvor du får vejledning i at stege den rigtigt, så du ikke risikerer et tørt bryst eller lår, der ikke er stegt nok. Fasanen ledsages af en dejlig mos med kartofler og bladselleri - og en skøn vindrue-flødesauce. Den friske sauce giver en dejlig smag til det mørke fasankød og kartoffelmosen får et pift af bladsellerien. God fornøjelse med fasan i vindrue-flødesauce!
Prøv også denne lækre vildtragout, når det er sæson for vildt.
Du kan bruge andre fjerkræ, fx vagtler, kyllinger eller pousiner i stedet for fasaner i denne opskrift. Vælger du vagtler skal du stege dem hele - og du skal beregne en vagtel pr. person. Du kan også vælge en nemmere løsning - brug kyllingefilet eller andebryst.
15272 kJ / 3650 kcal
549 kJ / 131 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,5 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 23,8 % | 7,7 g |
Fedt: | 48,7 % | 7,2 g |