Fasan med vindrue-flødesauce og mos

Fasan med vindrue-flødesauce og mos

1 timer Hovedret
Fasaner er ikke den mest almindelige råvare i Danmark, men det hænder at vi får muligheden. Her er en opskrift med fasan - hvor du får vejledning i at stege den rigtigt, så du ikke risikerer et tørt bryst eller lår, der ikke er stegt nok. Fasanen ledsages af en dejlig mos med kartofler og bladselleri - og en skøn vindrue-flødesauce. Den friske sauce giver en dejlig smag til det mørke fasankød og kartoffelmosen får et pift af bladsellerien. God fornøjelse med fasan i vindrue-flødesauce!
Mere inspiration

Prøv også denne lækre vildtragout, når det er sæson for vildt.

Velbekomme!
Variation

Du kan bruge andre fjerkræ, fx vagtler, kyllinger eller pousiner i stedet for fasaner i denne opskrift. Vælger du vagtler skal du stege dem hele - og du skal beregne en vagtel pr. person. Du kan også vælge en nemmere løsning - brug kyllingefilet eller andebryst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3650 kJ / 3650 kcal

Næringsindhold pr. 100g

549 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,5 % 8,9 g
Kulhydrat: 23,8 % 7,7 g
Fedt: 48,7 % 7,2 g

Ingredienser