Fasaner med vindrue-flødesauce og mos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

1 timer

Retten kan også laves med kyllingefileter eller andebryst i stedet for fasan.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffel-sellerimos

  • 750 g melede kartofler i grove stykker
  • ½ knoldselleri i grove stykker (ca. 250 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt

Fasaner

  • 2 fasaner uden skind (ca. 750 g)
  • 2 æg
  • 100 g finthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 spsk rapsolie
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i halve
  • 4 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • ½ groft salt

Kartoffel-sellerimos, fortsat

  • 6 stilke bladselleri i meget tynde skiver (ca. 150 g)

Pynt

  • blade af bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffel-sellerimos

Kom kartofler og selleri i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Tag 2 dl kogevand fra og mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør de 2 dl kogevand, smør og salt i mosen.

Fasaner

Skær imens de 4 hele lår (over- og underlår) og de 4 stykker bryst af fasanerne. Rens, skyl og tør kødet - check for eventuelle hagl. (Skrogene kan bruges til at koge en fond på, til en anden dag). Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Kom mandlerne i en anden dyb tallerken. Vend lår og brystkød i æg og dernæst i mandler. Drys kødet med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en stor sauterpande. Brun bryststykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Brun lårene ca. 1 min. på hver side og tilsæt fløde. Lad lårene koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skru op til kraftig varme. Læg forsigtigt bryststykkerne ned i fløden, tilsæt vindruer og kog ved jævn varme og under låg i yderligere 4-5 min. Tilsæt salt og smag flødesaucen til.

Kartoffel-sellerimos, fortsat

Vend bladselleri i mosen, varm den igennem og smag til.

Fordel fasanbryst og -lår på 4 tallerkener. Hæld lidt vindrue-flødesauce omkring kødet. Server kartoffel-sellerimosen i en skål ved siden af sammen med resten af saucen.

Tip

I stedet for fasan kan du bruge 4 store kyllingefileter eller 2 stykker andebryst uden skind. Del kødstykkerne på langs og vend dem i æg og mandler. Kyllingefileterne skal koge ca. 6 min. sammen med fløden, andebrysterne skal have ca.10 min. - tilsæt vindruerne ca. 4 min. før kødet er færdigt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fyldig hvidvin fx fadlagret chardonnay gerne fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan