Fasan med vindrue-flødesauce og mos
&format=webp)
Fasaner er ikke den mest almindelige råvare i Danmark, men det hænder at vi får muligheden. Her er en opskrift med fasan - hvor du får vejledning i at stege den rigtigt, så du ikke risikerer et tørt bryst eller lår, der ikke er stegt nok. Fasanen ledsages af en dejlig mos med kartofler og bladselleri - og en skøn vindrue-flødesauce. Den friske sauce giver en dejlig smag til det mørke fasankød og kartoffelmosen får et pift af bladsellerien. God fornøjelse med fasan i vindrue-flødesauce!
Ingredienser
Kartoffel-sellerimos
750 g
Melede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
½
Knoldselleri i grove stykker (ca. 250 g)
|
|
20 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Fasaner
2
Fasaner uden skind (ca. 750 g)
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
100 g
Finthakkede mandler
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
200 g
Grønne stenfri vindruer i halve
|
|
4 dl
Madlavningsfløde
|
|
½
Groft salt
|
Kartoffel-sellerimos, fortsat
6 stilke
Bladselleri i meget tynde skiver (ca. 150 g)
|
---|
Pynt
Blade af bladselleri
|
---|
Sådan gør du
Kartoffel-sellerimos
Fasaner
Kartoffel-sellerimos, fortsat
Servering af fasan med vindrue-flødesauce og mos
Tip
Du kan bruge andre fjerkræ, fx vagtler, kyllinger eller pousiner i stedet for fasaner i denne opskrift. Vælger du vagtler skal du stege dem hele - og du skal beregne en vagtel pr. person. Du kan også vælge en nemmere løsning - brug kyllingefilet eller andebryst.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16859 kJ / 4029 kcal
Næringsindhold pr. 100g
606 kJ / 145 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 35,3 % | 12,6 g |
Kulhydrat: | 20,2 % | 7,2 g |
Fedt: | 44,5 % | 7,3 g |
