Vildtragout med drue-nøddekål

Vildtragout med drue-nøddekål

1 time
Denne vildtragout er en elegant og fyldig efterårs- og vinterret, der er oplagt at servere når det er sæson for vildt. Denne vildtragout indeholder bl.a. hjortekød, bacon, savojkål og salvie. Du kan forberede det meste af vildtragouten i forvejen, så det er nemt at gøre klar når gæsterne kommer. Vi foreslår at du serverer en hjemmelavet kartoffelmos til den skønne vildtragout.

Sådan gør du

Vildtragout
  • Skær baconen i små strimler.
  • Læg baconstrimlerne i en kold stor gryde og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconstykkerne dryppe af på køkkenrulle.
  • Tør gryden af.
  • Lad smørret blive gyldent i gryden. Brun kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt vand, det stegte bacon, løg, hvidløg, salvie, salt og peber.
  • Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til det er mørt. Kom fløde i vildtragouten, varm godt igennem og smag til.
Drue-nøddekål
  • Lad smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits savojkål, vindruer og hasselnødder i ca. 3 min.
  • Tilsæt salt og smag kålen til.

Når først fløden er tilsat, må retten ikke stå og simre under låg - fløden kan risikere at skille.

Energiindhold for hele retten:

10809 kJ / 2583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27,8 % 5,9 g
Kulhydrat: 39,6 % 8,4 g
Fedt: 32,6 % 3,2 g
Mere inspiration

Endnu en dejlig gryderet med vildt.

Vildtgryde
1 time
Vildtgryde
(28)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Ingredienser

Vildtragout
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
15 g Smør
500 g Dyrebov i tern, fx kronhjort
3 dl Vand
6 Grofthakkede skalotteløg
2 Små hakkede fed hvidløg
2 spsk Hakkede salvieblade
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Drue-nøddekål
10 g Smør
400 g Savojkål i strimler
200 g Halve stenfri, blå og grønne vindruer
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
½ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
Pynt
Salvieblade
Tilbehør
1 kg Kartofler - lavet til kartoffelmos
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk