Vildtragout med drue-nøddekål
1 time
•
Denne vildtragout er en elegant og fyldig efterårs- og vinterret, der er oplagt at servere når det er sæson for vildt. Denne vildtragout indeholder bl.a. hjortekød, bacon, savojkål og salvie. Du kan forberede det meste af vildtragouten i forvejen, så det er nemt at gøre klar når gæsterne kommer. Vi foreslår at du serverer en hjemmelavet kartoffelmos til den skønne vildtragout.
Ingredienser
Vildtragout
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
500 g
Dyrebov i tern, fx kronhjort
|
|
3 dl
Vand
|
|
6
Grofthakkede skalotteløg
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Hakkede salvieblade
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Drue-nøddekål
10 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Savojkål i strimler
|
|
200 g
Halve stenfri, blå og grønne vindruer
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
---|
Pynt
Salvieblade
|
---|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - lavet til kartoffelmos
|
---|
Sådan gør du
Vildtragout
Drue-nøddekål
Når først fløden er tilsat, må retten ikke stå og simre under låg - fløden kan risikere at skille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10809 kJ / 2583 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 27,8 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 39,6 % | 8,4 g |
Fedt: | 32,6 % | 3,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.