Vildtragout med drue-nøddekål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

1 timer

Elegant og fyldig efterårs- og vinterret med bl.a. hjortekød, bacon, savojkål og salvie.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)
  • 15 g smør
  • 500 g dyrebov i tern, fx kronhjort
  • 3 dl vand
  • 6 grofthakkede skalotteløg
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Drue-nøddekål

  • 10 g smør
  • 400 g savojkål i strimler
  • 200 g blå og grønne vindruer i halve
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • frisk salvieblad

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - lavet til kartoffelmos

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær baconen i små strimler. Læg baconstrimlerne i en kold stor gryde og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconstykkerne dryppe af på køkkenrulle. Tør gryden af. Lad smørret blive gyldent i gryden. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt vand, det stegte bacon, løg, hvidløg, salvie, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til det er mørt.

Drue-nøddekål

Lad smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits savojkål, vindruer og hasselnødder i ca. 3 min. Tilsæt salt og smag kålen til.

Kom fløde i ragouten, varm retten godt igennem og smag til.

Tip

Når først fløden er tilsat, må retten ikke stå og simre under låg - fløden kan risikere at skille.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Salvie i retten har en indflydelse på vinvalget, og drejer pilen over på brunello di montalcino fra Toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt

Andre gode forslag