Vildtragout med drue-nøddekål

Vildtragout med drue-nøddekål

1 time
Denne vildtragout er en elegant og fyldig efterårs- og vinterret, der er oplagt at servere når det er sæson for vildt. Denne vildtragout indeholder bl.a. hjortekød, bacon, savojkål og salvie. Du kan forberede det meste af vildtragouten i forvejen, så det er nemt at gøre klar når gæsterne kommer. Vi foreslår at du serverer en hjemmelavet kartoffelmos til den skønne vildtragout.

Sådan gør du

Vildtragout
  • Skær baconen i små strimler.
  • Læg baconstrimlerne i en kold stor gryde og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconstykkerne dryppe af på køkkenrulle.
  • Tør gryden af.
  • Lad smørret blive gyldent i gryden. Brun kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt vand, det stegte bacon, løg, hvidløg, salvie, salt og peber.
  • Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til det er mørt. Kom fløde i vildtragouten, varm godt igennem og smag til.
Drue-nøddekål
  • Lad smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits savojkål, vindruer og hasselnødder i ca. 3 min.
  • Tilsæt salt og smag kålen til.
Tilberedningstip

Når først fløden er tilsat, må retten ikke stå og simre under låg - fløden kan risikere at skille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10743 kJ / 2568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27,9 % 5,9 g
Kulhydrat: 39,2 % 8,3 g
Fedt: 32,9 % 3,2 g
Mere inspiration

Endnu en dejlig gryderet med vildt.

Vildtgryde
1 time
Vildtgryde
(28)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Ingredienser

Vildtragout
Bacon (ca. 125 g)
8 skiver
Smør
15 g
Dyrebov i tern, fx kronhjort
500 g
Vand
3 dl
Grofthakkede skalotteløg
6
Små hakkede fed hvidløg
2
Hakket frisk salvie
2 spsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Drue-nøddekål
Smør
10 g
Savojkål i strimler
400 g
Blå og grønne vindruer i halve
200 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Groft salt
½ tsk
Madlavningsfløde
¼ liter
Pynt
Frisk salvie
Tilbehør
Kartofler - lavet til kartoffelmos
1 kg