Agerhøns med druer, bagt sellerimos og tyttebær

1 time
Agerhøns med druer, bagt sellerimos og tyttebær

En velsmagende efterårsret - der i virkeligheden kan tilberedes hele året!

Ingredienser

Bagt sellerimos

½ Knoldselleri i grove stykker
3 Bagekartofler i grove stykker (ca. 500 g)
1 dl Creme fraiche 38%
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Agerhøns med druer

4 Unge agerhøns (ca. 1 kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
4 dl Vand
2 spsk Vildtbouillon-pulver, fx touch of taste
1 dl Creme fraiche 38%
2 spsk Majsstivelse, fx maizena
2 spsk Vand
500 g Grønne stenfri vindruer
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tyttebær

1 dl Tyttebærsyltetøj
1½ tsk Mørk balsamicoeddike

Pynt

Frisk rosmarin

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200°.

Bagt sellerimos

  • Kom selleri og kartofler i en gryde. Dæk grøntsagerne med vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til alt er mørt. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri groft, fx med en gaffel. Tilsæt cremefraiche, salt og peber og rør mosen godt sammen. Fordel sellerimosen i et smurt ovnfast fad og bag mosen midt i ovnen.

Agerhøns med druer

  • Skyl, rens og tør imens agerhønsene godt. Drys dem ind- og udvendigt med salt og peber. Lad olien blive varm i en sauterpande og brun agerhønsene på alle sider. Tag fuglene op af panden. Skær baconskiverne i små tern og rist dem i panden til de bliver gyldne. Læg fuglene tilbage i panden og tilsæt vand, vildtbouillon og cremefraiche. Lad fuglene braisere ved svag varme og under låg i ca. 35 min. eller til man kan løsne kødet fra lårene. Tag fuglene op af panden og lad dem hvile med brystet nedad. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og hæld den i saucen under omrøring. Kog ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Vend vindruer, salt og peber i saucen og smag til. Læg agerhønsene tilbage i saucen og varm dem igennem.

Tyttebær

  • Rør tyttebærsyltetøj og balsamicoeddike sammen. Smag til.

Ved serveringen

  • Server de hele agerhøns i saucen, og den bagte sellerimos ved siden af sammen med det krydrede tyttebærsyltetøj.

Tip

  • Sellerimosen kan også bages i små ovnfaste portionsskåle.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14101 kJ / 3370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 29,1 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,7 % 6,9 g
Fedt: 43,2 % 4,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/agerhons-med-druer-bagt-sellerimos-og-tyttebar/