Agerhøns med druer, bagt sellerimos og tyttebær
1 timer

Agerhøns med druer, bagt sellerimos og tyttebær

En velsmagende efterårsret - der i virkeligheden kan tilberedes hele året!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Agerhøns med druer, bagt sellerimos og tyttebær

En velsmagende efterårsret - der i virkeligheden kan tilberedes hele året!

Antal portioner

Bagt sellerimos

Agerhøns med druer

  • 4 unge agerhøns (ca. 1 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 4 dl vand
  • 2 spsk koncentreret vildtbouillon, fx touch of taste
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk vand
  • 500 g grønne vindruer uden sten
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tyttebær

  • 1 dl tyttebærsyltetøj
  • 1½ tsk mørk balsamicoeddike

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Bagt sellerimos

Kom selleri og kartofler i en gryde. Dæk grøntsagerne med vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til alt er mørt. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri groft, fx med en gaffel. Tilsæt cremefraiche, salt og peber og rør mosen godt sammen. Fordel sellerimosen i et smurt ovnfast fad og bag mosen midt i ovnen.

Agerhøns med druer

Skyl, rens og tør imens agerhønsene godt. Drys dem ind- og udvendigt med salt og peber. Lad olien blive varm i en sauterpande og brun agerhønsene på alle sider. Tag fuglene op af panden. Skær baconskiverne i små tern og rist dem i panden til de bliver gyldne. Læg fuglene tilbage i panden og tilsæt vand, vildtbouillon og cremefraiche. Lad fuglene braisere ved svag varme og under låg i ca. 35 min. eller til man kan løsne kødet fra lårene. Tag fuglene op af panden og lad dem hvile med brystet nedad. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og hæld den i saucen under omrøring. Kog ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Vend vindruer, salt og peber i saucen og smag til. Læg agerhønsene tilbage i saucen og varm dem igennem.

Tyttebær

Rør tyttebærsyltetøj og balsamicoeddike sammen. Smag til.

Ved serveringen

Server de hele agerhøns i saucen, og den bagte sellerimos ved siden af sammen med det krydrede tyttebærsyltetøj.

Tip

Sellerimosen kan også bages i små ovnfaste portionsskåle.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Pinot Noir Casablanca Valley, Chile

Mild, men fyldig rødvin på pinot noir-druen, fx. fra USA eller Sydamerika Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til agerhøne