Farseret kalkun med waldorfsalat
60+ min

Farseret kalkun med waldorfsalat

Med en faseret kalkun, så er der mad til mange - og så smager den godt også kold...
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farseret kalkun med waldorfsalat

Med en faseret kalkun, så er der mad til mange - og så smager den godt også kold...

Antal portioner

Fars

  • 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g kråse, lever og hjerte fra kalkunen
  • ¼ tsk stødt salvie
  • 3 spsk rasp
  • ¼ liter Karolines Køkken® Kaffefløde 9%
  • ½ tsk fintrevet zittauerløg
  • 250 g grofthakkede champignoner
  • 1½ tsk groft salt

Farseret kalkun

  • 1 optøet frossen kalkun (ca. 2⅖ kg)
  • 7 spsk smeltet smør
  • ¾ liter vand
  • kulør
  • ½ tsk groft salt

Waldorfsalat

Sauce

Tilbehør

  • 2 kg brunede kartofler
  • 125 g ribsgelé

Fremgangsmåde:

Fars

Det hakkede svinekød blandes med den groft skårne indmad og de øvrige ingredienser. Halvdelen af farsen pakkes ind i smørsmurt alufolie.

Farseret kalkun

Kalkunen fyldes med den anden halvdel af farsen. Vinger og underlår fæstnes med kødnåle eller tandstikkere så de holdes ind til kroppen. Kalkunen lægges på en rist i bradepanden med ryggen opad, 3 spsk af fedtstoffet pensles over. Vand og kulør hældes i bradepanden. Salt drysses over kalkunen, og den sættes i ovnen og steger i ca. 1 time. Vendes med brystet opad og overhældes med resten af fedtstoffet. Farsen i alufolien kommes nu i ovnen ved siden af kalkunen. Når farsen har stegt med 1 time, kan den brunes det sidste kvarter med åben folie. Hvis kalkunen bliver for brun, lægges alufolie over under stegningen. Skyen hældes fra. Lad kalkunen stå 15-20 min. i slukket ovn, så kødet kan "sætte sig".

Waldorfsalat

Cremefraiche smages til med sukker og salt. Heri blandes selleri skåret i små tynde strimler, halve udstenede vindruer, æbletern og kvarte valnøddekerner. Salaten skal stå og trække ½ times tid og serveres kold, pyntet med valnøddekerner og halve vindruer.

Sauce

Fløde tilsættes skyen og smages til med citronsaft, salt, peber og ribsgele.

Tips

Hvis kalkunen ikke er brun nok, efterbrunes den ved stærk varme, 225°. Hvis saucen er for tynd, kan den evt. jævnes let.

Stegetid

Ca. 2 timer og 15 min. ved 160°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 38820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Pinot Noir Oregon, USA

Mellemfyldig rødvin på pinot noir-druen, gerne fra fx USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalkun