Her er opskriften på den klassiske lækre waldorfsalat med æbler, bladselleri, vindruer og valnødder.
Hvis kalkunen ikke er brun nok, kan den efterbrunes ved 225°. Hvis du foretrækker saucen tykkere, kan den evt. jævnes let.
32388 kJ / 7741 kcal
471 kJ / 113 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 25,8 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 30,3 % | 8,4 g |
Fedt: | 43,9 % | 5,6 g |
Se her hvordan du steger kalkunstegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
|
350 g |
---|---|
Kråse, lever og hjerte fra kalkunen
|
100 g |
Tørret salvie
|
1 tsk |
Rasp
|
3 spsk |
¼ liter | |
Fintrevet zittauerløg
|
1 |
Grofthakkede champignoner
|
250 g |
Groft salt
|
1½ tsk |
Optøet frossen kalkun (ca. 3½ kg)
|
1 |
---|---|
Smeltet smør
|
100 g |
Vand
|
¾ liter |
Kulør
|
|
Groft salt
|
½ tsk |
3½ dl | |
Sukker (kan udelades)
|
2 spsk |
Groft salt
|
¼ tsk |
Knoldselleri i tynde strimler
|
75 g |
Grønne vindruer i halve
|
300 g |
Æbler i små tern
|
2 |
Halve valnøddekerner
|
50 g |
¼ liter | |
Friskpresset citronsaft
|
1½ spsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
½ tsk |
Ribsgelé
|
1 spsk |
Brunede kartofler
|
2 kg |
---|---|
Ribsgelé
|
125 g |