Farseret kalkun med waldorfsalat
3 timer 40 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
)
Helstegt kalkun er en tradition i mange lande, særligt i forbindelse med Thanksgiving. Selve stegemåden minder meget om den fra kylling, men da kødet er meget magert, er det en god idé at fylde kalkunen med fars el. lign inden stegning og at langtidsstege den med brystet nedad for at undgå udtørring. Der er mad til mange i en farseret kalkun - og skulle der være rester smager den også godt kold.
Ingredienser
Fars
350 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
100 g
Kråse, lever og hjerte fra kalkunen
|
|
1 tsk
Tørret salvie
|
|
3 spsk
Rasp
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1
Fintrevet løg
|
|
250 g
Grofthakkede champignoner
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Farseret kalkun
1
Optøet frossen kalkun (ca. 3½ kg)
|
|
---|---|
100 g
Smeltet smør
|
|
¾ liter
Vand
|
|
Kulør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Waldorfsalat
3½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker (kan udelades)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Knoldselleri i tynde strimler
|
|
300 g
Grønne stenfri vindruer i halve
|
|
2
Æbler i små tern
|
|
50 g
Halve valnøddekerner
|
Sauce
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Ribsgelé
|
Tilbehør
2 kg
Brunede kartofler
|
|
---|---|
125 g
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Fars
Farseret kalkun
Waldorfsalat
Sauce
Hvis kalkunen ikke er brun nok, kan den efterbrunes ved 225°. Hvis du foretrækker saucen tykkere, kan den evt. jævnes let.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
32188 kJ / 7693 kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 25,9 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 30,6 % | 8,4 g |
Fedt: | 43,5 % | 5,5 g |
Relateret video
Andesteg med sprødt skind
Se her hvordan du steger kalkunstegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.
