Farseret kalkun med waldorfsalat

Farseret kalkun med waldorfsalat

60+ min
Med en faseret kalkun, så er der mad til mange - og så smager den godt også kold...

Sådan gør du

Fars
  • Bland det hakkede grisekød med den groft skårne indmad og de øvrige ingredienser.
Farseret kalkun
  • Fyld kalkunen med farsen og fæst vinger og underlår med kødnåle eller tandstikkere, så de holdes ind til kroppen.
  • Læg kalkunen på en rist i bradepanden med ryggen opad og pensl den med 3 spsk af fedtstoffet. Hæld vand og kulør i bradepanden og drys salt over kalkunen. Sæt den i ovnen og steg den i ca. 1 time.
  • Vend kalkunen efter ca. 1 time, så brystet vender opad, og hæld resten af fedtstoffet over. Sænk temperaturen efter 1 time og steg kalkunen yderligere i ca. 1½ time. Læg alufolie over kalkunen, hvis den bliver for brun under stegningen.
  • Hæld skyen fra og lad kalkunen stå 15-20 min. i slukket ovn, så kødet kan "sætte sig".
Waldorfsalat
  • Smag cremefraiche til med sukker og salt og bland den med selleri, vindruer, æbletern og valnøddekerner (gem lidt til pynt).
  • Lad salaten trække ca. ½ time i køleskabet. Pynt salaten med valnødderkerner og server den kold.
Sauce
  • Kom skyen i en lille gryde og varm den op. Tilsæt fløde, citronsaft, salt, peber og ribsgele. Varm saucen godt igennem og smag den til.
Stegetid - i alt ca. 3½ time.
  • Ca. 1 time med ryggen opad ved 200°. Ca. 1 time med brystet opad ved 200°. Ca. 1½ time med brystet opad ved 160°.
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske lækre waldorfsalat med æbler, bladselleri, vindruer og valnødder.

Waldorfsalat
1 time
Waldorfsalat
(356)
Velbekomme!
Tips

Hvis kalkunen ikke er brun nok, kan den efterbrunes ved 225°. Hvis du foretrækker saucen tykkere, kan den evt. jævnes let.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

32388 kJ / 7741 kcal

Næringsindhold pr. 100g

471 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,8 % 7,2 g
Kulhydrat: 30,3 % 8,4 g
Fedt: 43,9 % 5,6 g
Relateret video
Andesteg med sprødt skind

Se her hvordan du steger kalkunstegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.

Ingredienser

Fars
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
350 g
Kråse, lever og hjerte fra kalkunen
100 g
Tørret salvie
1 tsk
Rasp
3 spsk
¼ liter
Fintrevet zittauerløg
1
Grofthakkede champignoner
250 g
Groft salt
1½ tsk
Farseret kalkun
Optøet frossen kalkun (ca. 3½ kg)
1
Smeltet smør
100 g
Vand
¾ liter
Kulør
Groft salt
½ tsk
Waldorfsalat
3½ dl
Sukker (kan udelades)
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Knoldselleri i tynde strimler
75 g
Grønne vindruer i halve
300 g
Æbler i små tern
2
Halve valnøddekerner
50 g
Sauce
¼ liter
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
½ tsk
Ribsgelé
1 spsk
Tilbehør
Brunede kartofler
2 kg
Ribsgelé
125 g