Tandoorikyllingebidder med agurke-selleridip

45 min
Tandoorikyllingebidder med agurke-selleridip

Kyllingebidder med smag og gyldne bagte kartoffelbåde.....det er godt. Hertil en fyldig dip med masser af smag, så er måltidet fuldendt.

Ingredienser

1 dl Fraiche
2 tsk Tandoorikrydderi
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Rensede kyllingeinderfileter (ca. g)
1 kg Skrællede eller skrubbede melede kartofler i stave
1 tsk Groft salt

Agurke- selleridip

1 Groftrevet agurk (ca. 300 g)
3 dl Fraiche
400 g Groftrevet knoldselleri (ca. g)
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
3 spsk Grofthakket frisk koriander
¾ tsk Groft salt

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagetid for kyllingebidder:

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

  • Bland fraiche, tandoorikrydderi, salt og peber godt i en frysepose. Flæk kyllingeinderfileterne og kom dem i posen. Tryk tandooriblandingen godt sammen med kødet og lad det trække i køleskabet i mindst ½ time.
  • Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir, drys med salt og bag kartoflerne nederst i ovnen. Læg de marinerede kyllingeinderfileter på en plade med bagepapir og stil dem over kartoflerne efter ca. 20 min. Bag kartofler og kyllingbidder færdige.

Agurke- selleridip

  • Pres imens væden fra agurken, fx i et viskestykke. Vend fraiche, agurk, selleri, løg, chili, koriander og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server dippen sammen med de ovnbagte kartoffelbåde og kyllingebidderne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7013 kJ / 1676 kcal

Næringsindhold pr. 100g

271 kJ / 65 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 33,3 % 5,3 g
Kulhydrat: 51,8 % 8,3 g
Fedt: 14,9 % 1,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tandoorikyllingebidder-med-agurke--selleridip/