Rødbedetzatziki

Rødbedetzatziki

30 min
Vi kender i Danmark nok mest tzatziki fra det græske køkken, selvom tzatziki er udbredt i det meste af mellemøsten, og ikke mindst på Balkan. Der er mange variationer af den klassiske tzatziki. Denne rødbedetzatziki har et nordisk twist, da vi i rødbedetzatzikien selvfølgelig bruger vores elskede rodfrugt rødbeden istedet for agurk. De øvrige ingredienser har vi ikke ændret, men rødbedetzatzikien får selvfølgelig et noget andet udtryk. Det er ikke kun i smagen men også rent visuelt gør rødbeden selvfølgelig en stor forskel. Server din rødbedetzatziki som dip til grøntsager, tilbehør i en bowl eller måske som et smukt og faverigt indslag på en buffet.

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, hvidløg, honning, citronsaft, salt og peber sammen. Vend rødbederne i yoghurten og stil rødbedetzatzikien tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Undgå at få røde fingre - brug engangshandsker når du håndterer rødbeder.

Energiindhold for hele retten:

1964 kJ / 469 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 39,8 % 8 g
Fedt: 47,7 % 4,4 g
Mere inspiration

Skønne spyd med kød til grillen...

Souvlaki
30 min
Souvlaki
(34)

Ingredienser

2½ dl Græsk yoghurt
1 Finthakket fed hvidløg
1 tsk Flydende honning
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Fintrevne rødbeder