Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum

Bedømmelse

(11 vurderinger)

1 timer

Varmt og spændende alternativ til den traditionelle and med inspiration fra vinterens tyttebær.

Ingredienser

Antal portioner

Tyttebærskum

Fyldt andebryst

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g Castello® Black Black
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 friske salvieblade
  • 100 g bacon i tynde skiver

Sprøde kartofler

  • 600 g skrubbede aspargeskartofler i tynde skiver
  • 1 lille knoldselleri små tern
  • ¾ liter renset rucolasalat
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Tyttebærskum

Pisk fløden til et let skum og vend tyttebærsyltetøjet i. Smag til. Stil tyttebærskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Fyldt andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag derefter skindene af de 2 stykker andebryst. Skær skindene i ca. ½ cm tynde strimler. Læg dem i en kold sauterpande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme ca. 10 min. eller til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke fedtsugende papir og drys dem med salt. Gem andefedtet. Skær en dyb lomme - på langs i den tykke del af hvert stykke andebryst. Fordel ost og salvie i lommerne. Drys kødet med salt og peber og pak de 2 stykker and stramt ind i bacon - så fyldet bliver i lommerne. Læg kødet i en kold pande og steg det ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 17 min. - vend af og til.

Sprøde kartofler

Lad imens 2 spsk af andefedtet blive varmt i sauterpanden. Steg kartofler og selleri ca. 15 min. ved kraftig varme eller til de er sprøde og gyldne - rør af og til. Vend roucolasalat, salt og peber i blandingen og smag til.

Ved serveringen

Skær andebrystet i tynde skiver og anret sammen med de sprøde kartofler. Server tyttebærskummet i en skål ved siden af.

Tips

Hvis man ønsker kødet gennemstegt skal det steges i ca. 21 min. I stedet for salvie kan man bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 54 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sangiovese grosso Toscana, Italien

Fyldig rødvin med både syre og lidt sødme. Vælg en brunello di montalcino fra Toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til and