Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum
1 time
•
Andebryst har været på de danske menukort i rigtig mange år. Ofte serveres der and i de danske hjem når der skal være fest, især til jul er det et must hos mange. I denne ret er det andebryst, der er i fokus, tilberedt på en ny og spændende måde, idet andebrystet er fyldt med blå ost og bacon. Fyldt andebryst er et spændende alternativ til den traditionelle and med inspiration fra de muligheder vinterens tyttebær giver.
Ingredienser
Tyttebærskum
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3 spsk
Tyttebærsyltetøj
|
Fyldt andebryst
2
Andebryster med skind (ca. 600 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Blåskimmelost
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
6
Salvieblade
|
|
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
Sprøde kartofler
600 g
Skrubbede aspargeskartofler i tynde skiver
|
|
---|---|
1
Lille knoldselleri små tern
|
|
¾ liter
Renset rucolasalat
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tyttebærskum
Fyldt andebryst
Sprøde kartofler
Ved serveringen
Tips
Hvis du ønsker andebrystet gennemstegt skal det steges i 20-25 min. I stedet for salvie kan du bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11596 kJ / 2772 kcal
Næringsindhold pr. 100g
452 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 25,7 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 24,8 % | 6,6 g |
Fedt: | 49,5 % | 6 g |