Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum - Opskrifter - Arla

Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

1 timer

Varmt og spændende alternativ til den traditionelle and med inspiration fra vinterens tyttebær.

Ingredienser

Antal portioner

Tyttebærskum

Fyldt andebryst

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g Castello® Black Black
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 friske salvieblade
  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)

Sprøde kartofler

  • 600 g skrubbede aspargeskartofler i tynde skiver
  • 1 lille knoldselleri små tern
  • ¾ liter renset rucolasalat
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Tyttebærskum

Pisk fløden til et let skum og vend tyttebærsyltetøjet i. Smag til. Stil tyttebærskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Fyldt andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag derefter skindene af de 2 stykker andebryst. Skær skindene i ca. ½ cm tynde strimler. Læg dem i en kold sauterpande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme ca. 10 min. eller til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke fedtsugende papir og drys dem med salt. Gem andefedtet. Skær en dyb lomme - på langs i den tykke del af hvert stykke andebryst. Fordel ost og salvie i lommerne. Drys kødet med salt og peber og pak de 2 stykker and stramt ind i bacon - så fyldet bliver i lommerne. Læg kødet i en kold pande og steg det ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 17 min. - vend af og til.

Sprøde kartofler

Lad imens 2 spsk af andefedtet blive varmt i sauterpanden. Steg kartofler og selleri ca. 15 min. ved kraftig varme eller til de er sprøde og gyldne - rør af og til. Vend roucolasalat, salt og peber i blandingen og smag til.

Ved serveringen

Skær andebrystet i tynde skiver og anret sammen med de sprøde kartofler. Server tyttebærskummet i en skål ved siden af.

Tips

Hvis man ønsker kødet gennemstegt skal det steges i ca. 21 min. I stedet for salvie kan man bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.

Tips

Hvis man ønsker kødet gennemstegt skal det steges i ca. 21 min.
I stedet for salvie kan man bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese grosso Toscana, Italien

Fyldig rødvin med både syre og lidt sødme. Vælg en brunello di montalcino fra Toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til and