Berberiandebryst med appelsinsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

1 timer

Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves

Ingredienser

Antal portioner

  • skallen af ½ appelsin i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Salat

  • 1 fintstrimlet icebergsalat
  • 1 pillet appelsin i små stykker

Appelsinsauce

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt. Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat

Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce

Hæld 2 spsk af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

God cotes du rhone, gerne villages (ikke for billig) Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til and