Berberiandebryst med appelsinsauce

Berberiandebryst med appelsinsauce

1 time
Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves

Sådan gør du

  • Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min.
  • Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  • Rids skindet på de 2 stykker andebryst, drys dem med peber, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min.
  • Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt.
  • Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - (gem stegeskyen).
Salat
  • Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.
Appelsinsauce
  • Hæld 2 spsk af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde.
  • Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring.
  • Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.
Ved serveringen
  • Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.
Energiindhold for hele retten:

9995 kJ / 2389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,9 % 5,3 g
Kulhydrat: 40,7 % 8,4 g
Fedt: 33,4 % 3,2 g
Mere inspiration

Lækker julemad, hvor både andebryst og rødkål tilberedes i ovnen.

Ingredienser

skallen af ½ Appelsin i tynde strimler
1 dl Vand
2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
Salat
1 Fintstrimlet icebergsalat
1 Pillet appelsin i små stykker
Appelsinsauce
1 dl Friskpresset appelsinsaft
2 dl Piskefløde
1 tsk Lys saucejævner
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Aspargeskartofler