Bearnaisesauce, næsten ægte

15 min
Bearnaisesauce, næsten ægte

Hjemmelavet bearnaisesauce er bare et hit! Skal det være ekstra godt, skal det være hjemmelavet bearnaisesauce - og her er en opskrift på en næste ægte af slagsen. Der er ikke fløde i en helt klassisk bearnaisesauce, men det gør den nemmere at håndtere - og du risikerer ikke at bearnaisesaucen skiller.

Ingredienser

Bearnaisesauce

125 g Smør
¼ liter Piskefløde
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
½ tsk Groft salt
1 spsk Bearnaiseessens
2 spsk Hakkede estragonblade

Sådan gør du

Bearnaisesauce

  • Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
  • Bring saucen til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning.
  • Smag bearnaisesaucen til.
  • (Skal du holde saucen varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8176 kJ / 1954 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1785 kJ / 427 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 3,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 2 % 2,1 g
Fedt: 94,7 % 45,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bearnaisesauce-nasten-agte/