Bearnaisesmør

Bearnaisesmør

15 min
Fryseegnet
Smør med bearnaisesmag fra estragon og eddike. Skøn som topping på en bøf eller varme grøntsager.

Sådan gør du

Bearnaisesmør
  • Bring eddike, løg og ½ spsk af den hakkede estragon i kog. Kog uden låg i ca. 2 min. - eller til væsken er kogt væk.
  • Lad blandingen køle af.
  • Rør den sammen med smør, æggeblommer, resten af estragonen og peber. Smag til.
  • Form bearnaisesmørret til en rulle og læg den, indpakket i bagepapir, i køleskabet til servering.
Energiindhold for hele retten:

8139 kJ / 1945 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2092 kJ / 500 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 1,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 1,9 % 2,4 g
Fedt: 96,6 % 54,6 g
Mere inspiration

Prøv bearnaisesmør i bagekartofler - lækkert!

Bagekartofler
60+ min
Bagekartofler
(6)

Ingredienser

Bearnaisesmør
½ dl Hvidvinseddike
2 Små finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
½ dl Finthakkede estragonblade
250 g Blødt smør
2 Æggeblommer
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk