Bearnaisesmør

15 min
Fryseegnet
Bearnaisesmør

Smør med bearnaisesmag fra estragon og eddike. Skøn som topping på en bøf eller varme grøntsager.

Ingredienser

Bearnaisesmør

½ dl Hvidvinseddike
2 Små finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
½ dl Finthakkede estragonblade
250 g Blødt smør
2 Æggeblommer
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bearnaisesmør

  • Bring eddike, løg og ½ spsk af den hakkede estragon i kog. Kog uden låg i ca. 2 min. - eller til væsken er kogt væk.
  • Lad blandingen køle af.
  • Rør den sammen med smør, æggeblommer, resten af estragonen og peber. Smag til.
  • Form bearnaisesmørret til en rulle og læg den, indpakket i bagepapir, i køleskabet til servering.
https://www.arla.dk/opskrifter/bearnaisesmor/