Klaret smør

Klaret smør

30 min
Klaret smør er helt simpelt smør uden vand og tørstof. Klaret smør tåler højere temperaturer ved stegning, da vand og tørstof er fjernet. Klaret smør bruges oftest til stegning eller i saucer som fx bearnaise og hollandaise.

Sådan gør du

Klaret smør
  • Kom smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved svag varme i ca. 25 min. Rør ikke i smørret undervejs, da vand og tørstof skal synke til bunds.
  • Lad smørret køle let af.
  • Hæld forsigtigt det klarede smør over i en beholder - uden at bundfaldet kommer med. Brug evt. en ske til at få det sidste smør med.
  • Opbevar det klarede smør på køl.
Energiindhold for hele retten:

6061 kJ / 1449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

3031 kJ / 725 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,3 % 0,5 g
Kulhydrat: 0,3 % 0,6 g
Fedt: 99,4 % 81,4 g

Ingredienser

Klaret smør
200 g Smør