Brunet kryddersmør

Brunet kryddersmør

45 min
Fryseegnet
Lækkert kryddersmør med brunet smør, dild og kapers.
https://www.arla.dk/opskrifter/brunet-kryddersmor/

Sådan gør du

  • Kom ⅓ af smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Hæld blandingen i en skål, vend kapers og citronsaft i og lad det køle ca. 15 min.
  • Rør resten af smørret i lidt efter lidt. Tilsæt dild og citronskal og smag til.
  • Form kryddersmørret til en rulle og læg den, indpakket i bagepapir, i køleskabet til servering.
Energiindhold for hele retten:

7644 kJ / 1827 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2482 kJ / 593 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 0,4 % 0,6 g
Kulhydrat: 1 % 1,5 g
Fedt: 98,6 % 66,1 g
Mere inspiration

Dejligt hvidløgssmør til både fisk, kød, grøntsager, kartofler og brød.

Hvidløgssmør
45 min
Hvidløgssmør
(9)

Ingredienser

250 g Blødt smør
2 spsk Finthakkede kapers
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Finthakket frisk dild