Butter board

Butter board

10 min
Butter board optræder oftere og oftere på forskellige sociale platforme. Butter board kan dele vandene, og enkelte sår tvivl om den gastronomiske berettigelse. Men vi synes at et butter board også levere en dejlig smag og et skønt skue, fx her, hvor det serveres som et klassik persillesmør med elementer af skalotteløg, citron og oliven. Et lækkert tilbehør til buffeten eller frokostbordet.

Sådan gør du

Butter board
  • Blend smør og persille godt sammen i en stavblender til smørret bliver helt grønt.
  • Smør smørret i et tykt lag, på et passende bræt.
  • Fordel de øvrige ingredienser herpå, og server med brød og/eller som en del af en buffet.

Varier dit butter board med din yndlings krydderurt og dit favorit tilbehør. Prøv fx at blende smørret med basilikum, og server med tomater, pinjekerner og syltet rødløg. Hvis du foretrække portionsanrettet smør kan du anrette på små tallerkener eller i små skåle.

Energiindhold for hele retten:

6627 kJ / 1584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2020 kJ / 483 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 0,6 % 0,7 g
Kulhydrat: 1 % 1,2 g
Fedt: 98,4 % 53,8 g

Ingredienser

Butterboard
200 g Blødt smør
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 dl Sorte oliven
1 Finthakket bananskalotteløg
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
2 tsk Sort flagesalt
Friskkværnet peber
1 Bredbladet persille