Butter board

Butter board

10 min
Butter board optræder oftere og oftere på forskellige sociale platforme. Butter board kan dele vandene, og enkelte sår tvivl om den gastronomiske berettigelse. Men vi synes at et butter board også levere en dejlig smag og et skønt skue, fx her, hvor det serveres som et klassik persillesmør med elementer af skalotteløg, citron og oliven. Et lækkert tilbehør til buffeten eller frokostbordet.

Sådan gør du

Butter board
  • Blend smør og persille godt sammen i en stavblender til smørret bliver helt grønt.
  • Smør smørret i et tykt lag, på et passende bræt.
  • Fordel de øvrige ingredienser herpå, og server med brød og/eller som en del af en buffet.
Velbekomme!
Tips

Varier dit butter board med din yndlings krydderurt og dit favorit tilbehør. Prøv fx at blende smørret med basilikum, og server med tomater, pinjekerner og syltet rødløg. Hvis du foretrække portionsanrettet smør kan du anrette på små tallerkener eller i små skåle.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6627 kJ / 1584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2020 kJ / 483 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 0,6 % 0,7 g
Kulhydrat: 1 % 1,2 g
Fedt: 98,4 % 53,8 g

Ingredienser

Butterboard
Blødt smør
200 g
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Sorte oliven
1 dl
Finthakket bananskalotteløg
1
Citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Sort flagesalt
2 tsk
Friskkværnet peber
Bredbladet persille
1