Hvidløgssmør
![Hvidløgssmør](https://images.arla.com/recordid/E7239E07-8F22-4886-8C77C9FD44556097/hvidlogssmor.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(492,0,0,0))
Hvidløgssmør....det smager bare godt. Hvidløgssmør kan spises hele året, men er måske især på menuen, når grillsæsonen er over os. Server hvidløgssmør til en god bøf, til et stykke grillet fisk eller til dampede grøntsager. Eller server en god tomatsuppe med ristet landbrød til, smurt med hvidløgssmør. Hvidløgssmørret er nemt at lave, og så kan du selv bestemme, om du vil anrette det i små skåle, som på restauranter, eller du vil lave den mere klassiske rulle.
Ingredienser
Hvidløgssmør
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
1 spsk
Meget finthakket skalotteløg
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Hvidløgssmør
Du kan forme hvidløgssmørret til en rulle og lægge den, indpakket i plastfolie, i køleskabet 2-3 timer. Skær smørret i skiver ved serveringen.
Du kan servere hvidløgssmør til en god bøf, til et stykke grillet fisk, dampede grøntsager eller på ristet landbrød. Der er ikke ret meget i det salte køkken, som ikke smager godt med hvidløgssmør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10819 kJ / 2586 kcal
Næringsindhold pr. 100g
839 kJ / 200 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 3,1 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 26,9 % | 13,3 g |
Fedt: | 70 % | 15,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
![https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogssmor/](/opskrifter/hvidlogssmor/qrcode.png)