Hvidløgssmør

Hvidløgssmør

45 min
Hvidløgssmør....det smager bare godt. Hvidløgssmør kan spises hele året, men er måske især på menuen, når grillsæsonen er over os. Server hvidløgssmør til en god bøf, til et stykke grillet fisk eller til dampede grøntsager. Eller server en god tomatsuppe med ristet landbrød til, smurt med hvidløgssmør. Hvidløgssmørret er nemt at lave, og så kan du selv bestemme, om du vil anrette det i små skåle, som på restauranter, eller du vil lave den mere klassiske rulle.

Sådan gør du

Hvidløgssmør
  • Rør alle ingredienserne godt sammen.
  • Smag til.
  • Fordel hvidløgssmørret i 4 små skåle og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Du kan forme hvidløgssmørret til en rulle og lægge den, indpakket i plastfolie, i køleskabet 2-3 timer. Skær smørret i skiver ved serveringen.

Du kan servere hvidløgssmør til en god bøf, til et stykke grillet fisk, dampede grøntsager eller på ristet landbrød. Der er ikke ret meget i det salte køkken, som ikke smager godt med hvidløgssmør.

Energiindhold for hele retten:

10819 kJ / 2586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

839 kJ / 200 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 3,1 % 1,5 g
Kulhydrat: 26,9 % 13,3 g
Fedt: 70 % 15,9 g
Mere inspiration

Flutes er godt til det hele - og måske især til hvidløgssmør.

Flutes
60+ min
Flutes
(81)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Hvidløgssmør
100 g Blødt smør
1 spsk Meget finthakket skalotteløg
4 Små finthakkede fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Indkluderet i opskriften
Bagekartofler
60+ min
Bagekartofler
(6)