Bearnaisesovs med fløde

Bearnaisesovs med fløde

15 min
Så bliver det ikke nemmere at lave bearnaisesovs. Kom alle ingredienserne i gryden, varm op til kogepunktet og pisk hele tiden. Voila! - så har du en virkelig lækker bearnaisesovs, der smager så meget bedre end den, du køber færdig eller næsten færdig. Vi ved godt, det ikke er en helt ægte bearnaisesovs, men fløden giver både god smag og god konsistens - og "holder sammen og beskytter" æggeblommerne, så du ikke risikerer det hele skiller på den halve tid. Server hjemmelavet bearnaisesovs med fløde til en rød bøf eller bare som lækker dyppelse til pommes frites.

Sådan gør du

Bearnaisesovs med fløde
  • Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Bring sovsen til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning.
  • Smag bearnaisesovsen til.

Brug 1 spsk hakket frisk esdragon i stedet for 1 tsk tørret estragon.

Energiindhold for hele retten:

11041 kJ / 2639 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1947 kJ / 465 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 1,6 % 1,8 g
Fedt: 95,2 % 50,1 g
Mere inspiration

Bearnaisesovs og culottesteg - perfect match.

Culottesteg
60+ min
Culottesteg
(55)

Ingredienser

Bearnaisesovs med fløde
200 g Smør
2½ dl Piskefløde
6 Æggeblommer
1½ spsk Bearnaiseessens
1 tsk Tørret estragon
¾ tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk