Oksemørbradbøffer med saftige grillede grøntsager
Oksemørbradbøffer og grillede grøntsager er en utrolig lækker kombination, der forener mørt kød med friske og smagfulde grøntsager. Grillede grøntsager tilføjer de en fantastisk variation af smag og tekstur til måltidet. Når du griller grøntsager får de en let røget smag og en dejlig, sprød konsistens på ydersiden, samtidig med at de bevare deres saftighed og naturlige sødme på indersiden. Denne opskrift på grillede bøffer og grøntsager foreslår en lækker bearnaisedip som tilbehør - den er lynhurtig at lave og smager himmelsk.
Ingredienser
Bearnaisedip
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
1
Æggeblomme
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
½ spsk
Bearnaiseessens
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4
Oksemørbradbøffer (ca. 800 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede grøntsager
2
Auberginer i lange skiver (ca. 400 g)
|
|
---|---|
8
Fed hvidløg med skal
|
|
2
Rødløg i både (ca. 200 g)
|
|
2 bundter
Rensede hele forårsløg (ca. 200 g)
|
|
1
Grøn squash i skrå skiver (ca. 200 g)
|
|
2 spsk
Olie
|
|
1 tsk
Havsalt
|
Tilbehør
1 kg
Ovnbagte kartoffelbåde med skræl
|
---|
Sådan gør du
Bearnaisedip
Grillede grøntsager
Vær over det du har på grillen - tiderne afhænger meget af, hvor varm grillen er. I stedet for at stege bøffer og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16270 kJ / 3889 kcal
Næringsindhold pr. 100g
516 kJ / 123 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 21,3 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 30,9 % | 9,4 g |
Fedt: | 47,8 % | 6,7 g |
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.