Oksemørbradbøffer med saftige grillede grøntsager

Oksemørbradbøffer med saftige grillede grøntsager

30 min
Oksemørbradbøffer og grillede grøntsager er en utrolig lækker kombination, der forener mørt kød med friske og smagfulde grøntsager. Grillede grøntsager tilføjer de en fantastisk variation af smag og tekstur til måltidet. Når du griller grøntsager får de en let røget smag og en dejlig, sprød konsistens på ydersiden, samtidig med at de bevare deres saftighed og naturlige sødme på indersiden. Denne opskrift på grillede bøffer og grøntsager foreslår en lækker bearnaisedip som tilbehør - den er lynhurtig at lave og smager himmelsk.

Sådan gør du

Bearnaisedip
  • Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Lad en grill blive godt varm.
  • Pensl bøfferne med olie og drys dem med salt og peber.
  • Grill oksemørbradbøfferne 2-3 min. på hver side. Tag bøfferne af grillen og hold dem varme.
Grillede grøntsager
  • Pensl alle grøntsagerne med olie. Grill auberginerne i ca. 10 min. - vend af og til. Grill hvidløgsfeddene i ca. 10 min. - læg dem i kanten af grillen, så de ikke får alt for hård varme. Grill rødløg, forårsløg og squash i ca. 5 min. Drys med salt ved serveringen. Server de varme grillede grøntsager sammen med oksemørbradbøffer, bearnaisedip og sprøde kartoffelbåde.
Mere inspiration

Grøntsager på grill smager bare bedre....

Velbekomme!
Tilberedningstip

Vær over det du har på grillen - tiderne afhænger meget af, hvor varm grillen er. I stedet for at stege bøffer og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16307 kJ / 3897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

516 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,3 % 6,5 g
Kulhydrat: 30,8 % 9,4 g
Fedt: 47,9 % 6,7 g
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Bearnaisedip
2½ dl
Æggeblomme
1
Finthakkede frisk estragon
2 spsk
Bearnaiseessens
½ spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Oksemørbradbøffer (ca. 800 g)
4
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Grillede grøntsager
Auberginer i lange skiver (ca. 400 g)
2
Fed hvidløg med skal
8
Rødløg i både (ca. 200 g)
2
Rensede hele forårsløg (ca. 200 g)
2 bundter
Grøn squash i skrå skiver (ca. 200 g)
1
Olie
2 spsk
Havsalt
1 tsk
Tilbehør
Ovnbagte kartoffelbåde med skræl
1 kg