Grillede grøntsager med edamamehummus
30 min
•
&format=webp)
Grøntsagerne får en skøn, intens smag når de grilles. Sammen med den fyldige edamamehummus og de små kartofler er der lagt op til dejlig aftensmad. Ratatouille har været inspirationskilden til de grillede grøntsager (tomater, løg, hvidløg, aubergine og squash) smagen af sommer og måske af Sydfrankrig og Provence. Server grillede grøntsager med edamamehummus, når I vil spise grønt. I får masser af smag fra grøntsagerne, mæthed fra kartoflerne og protein fra hummussen.
Ingredienser
Edamamehummus
300 g
Bælgede edamamebønner
|
|
---|---|
1½ dl
Yoghurt 10%
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede grøntsager
400 g
Cocktailtomater i halve
|
|
---|---|
3
Salatløg i 1 cm skiver (ca. 300 g)
|
|
10
Små pillede hele fed hvidløg
|
|
1
Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
|
|
1
Grøn squash i 1 cm skiver (ca. 300 g)
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
25 g
Ristede græskarkerner
|
Tilbehør
1 kg
Kogte nye kartofler vendt med
|
|
---|---|
5 g
Smør
|
Sådan gør du
Edamamehummus
Grillede grøntsager
Edamamehummussen kan du servere som dip til sprøde grøntsager og chips. Eller du kan bruge den som smørepålæg eller fyld i pitabrød.
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
