Grillede grøntsager med edamamehummus

Grillede grøntsager med edamamehummus

30 min
Grøntsagerne får en skøn, intens smag når de grilles. Sammen med den fyldige edamamehummus og de små kartofler er der lagt op til dejlig aftensmad. Ratatouille har været inspirationskilden til de grillede grøntsager (tomater, løg, hvidløg, aubergine og squash) smagen af sommer og måske af Sydfrankrig og Provence. Server grillede grøntsager med edamamehummus, når I vil spise grønt. I får masser af smag fra grøntsagerne, mæthed fra kartoflerne og protein fra hummussen.

Sådan gør du

Edamamehummus
  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne, hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
  • Blend bønner og de øvrige ingredienser til hummusen er glat.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Grillede grøntsager
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Pensl alle grøntsagerne med olie.
  • Grill tomaterne ca. 2 min. på hver side, salatløg og hvidløg ca. 3 min. på hver side, og auberginer og squash ca. 3 min. på hver side - pres evt. auberginer og squash med en paletkniv, så noget af væden bliver presset ud.
  • Hold grøntsagerne varme i et stort fad, efterhånden som de bliver færdige.
  • Drys med salt, basilikum og græskarkerner lige inden serveringen.
  • Server de lune grillede grøntsager med edamamehummus og nye kartofler vendt med lidt smør.

Edamamehummussen kan du servere som dip til sprøde grøntsager og chips. Eller du kan bruge den som smørepålæg eller fyld i pitabrød.

Energiindhold for hele retten:

7234 kJ / 1729 kcal

Næringsindhold pr. 100g

252 kJ / 60 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 17,6 % 2,6 g
Kulhydrat: 45,1 % 6,7 g
Fedt: 37,3 % 2,5 g
Mere inspiration

Vil du servere kød til - prøv vores kyllingespyd.

Kyllingespyd
30 min
Kyllingespyd
(23)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer. 

Ingredienser

Edamamehummus
300 g Bælgede edamamebønner
1½ dl Græsk yoghurt
1 Lille knust fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grillede grøntsager
400 g Cocktailtomater i halve
3 Salatløg i 1 cm skiver (ca. 300 g)
10 Små pillede hele fed hvidløg
1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
1 Grøn squash i 1 cm skiver (ca. 300 g)
1½ spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
2 dl Strimlede basilikumblade
25 g Ristede græskarkerner
Tilbehør
1 kg Kogte nye kartofler vendt med
5 g Smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk