Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat

Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat

30 min
Lækre bøffer fra grillen, en farverig bønnesalat og som prikken over i'et en kold bearnaisedip. Grillmad når det er bedst!

Sådan gør du

Bearnaisedip
  • Rør yoghurt, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag til og stil bearnaisedippen tildækket i køleskabet til serveringen.
Grillede mørbradbøffer
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Skær mørbraden i 8 lige tykke bøffer og tryk dem lidt flade.
  • Del skinken i 8 strimler og læg en strimmel rundt om kanten af hver bøf.
  • Drys med salt og peber og grill bøfferne 8-10 min. til de lige er gennemstegte.
Edamame-bønnesalat
  • Vend imens alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra salatbladene.
  • Smag til og anret edamame-bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
Servering af grillede mørbradbøffer
  • Server de varme mørbradbøffer sammen med edamame-bønnesalat, bearnaisedip, lunt grillet brød og citron.

I stedet for at grille mørbradbøfferne, kan du bruge en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du stege i gyldent smør - steg ved kraftig til jævn varme. Du kan lave bearnaisedippen af cremefraiche 38%. Pisk evt. cremefraichen til et fast skum, inden du tilsætter de øvrige ingredienser.

Energiindhold for hele retten:

9185 kJ / 2195 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 35,6 % 9,5 g
Kulhydrat: 32,2 % 8,6 g
Fedt: 32,2 % 3,9 g
Mere inspiration

Prøv også disse mørbradbøffer - med en helt anden smag.

Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Bearnaisedip
2½ dl Græsk yoghurt
1 Æggeblomme
2 spsk Finthakkede estragonblade
½ spsk Bearnaiseessens
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grillede mørbradbøffer
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
4 skiver Parmaskinke (ca. 50 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Edamame-bønnesalat
400 g Dampede grønne bønner
250 g Dampede edamamebønner
1 Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
1 dl Fintklippet purløg
2 tsk Olivenolie
1¼ tsk Groft salt
100 g Rensede babysalatblade
Tilbehør
250 g Grillet landbrød i skiver
½ Citron (usprøjtet) i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk