Grillede mørbradbøffer med parmaskinke og edamame-bønnesalat
30 min
•
Lækre bøffer fra grillen, en farverig bønnesalat og som prikken over i'et en kold bearnaisedip. Grillmad når det er bedst!
Ingredienser
Bearnaisedip
2½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
1
Æggeblomme
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
½ spsk
Bearnaiseessens
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede mørbradbøffer
1
Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
|
|
---|---|
4 skiver
Parmaskinke (ca. 50 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Edamame-bønnesalat
400 g
Dampede grønne bønner
|
|
---|---|
250 g
Dampede edamamebønner
|
|
1
Rødløg i halve meget tynde skiver (ca. 100 g)
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Rensede babysalatblade
|
Tilbehør
250 g
Grillet landbrød i skiver
|
|
---|---|
½
Citron (usprøjtet) i både
|
Sådan gør du
Bearnaisedip
Grillede mørbradbøffer
Edamame-bønnesalat
Servering af grillede mørbradbøffer
I stedet for at grille mørbradbøfferne, kan du bruge en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du stege i gyldent smør - steg ved kraftig til jævn varme. Du kan lave bearnaisedippen af cremefraiche 38%. Pisk evt. cremefraichen til et fast skum, inden du tilsætter de øvrige ingredienser.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9185 kJ / 2195 kcal
Næringsindhold pr. 100g
452 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 35,6 % | 9,5 g |
Kulhydrat: | 32,2 % | 8,6 g |
Fedt: | 32,2 % | 3,9 g |
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.