Thaimarinerede mørbradbøffer

3 timer
Arbejdstid: 45 min
Thaimarinerede mørbradbøffer

Disse thaimarinede mørbradbøffer er både en smuk ret at se på - og smager dejligt krydret på en behagelig måde. Mørbradbøfferne får eksotisk selskab af chili, ingefær, hvidløg, cashewnødder og koriander - en agurke- og en nudelsalat. De thaimarinerede mørbradbøffer og velsmagende salater udgør sammen med ingefærfløden en skøn og let helhed, som tiltaler alle dem, der er glade for salater som tilbehør. Og så er de thaimarinerede mørbradbøffer med salater nem at gå til. Hele middagen kan gøres klar, så du bare lige skal lægge sidste hånd påfinishen inden servering.

Ingredienser

Thaimarinerede mørbradbøffer

2 Afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g)
40 g Smør
2 spsk Rapsolie
2 spsk Fiskesauce
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 Små knuste fed hvidløg

Agurkesalat

1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g)
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Risvinseddike
4 spsk Sukker
½ tsk Groft salt

Nudelsalat

150 g Tørrede risnudler
3 spsk Sojasauce
100 g Sukkerærtespirer
400 g Dampede grønne bønner
150 g Saltede cashewnødder
3 dl Frisk koriander
2 spsk Rapsolie
2 spsk Sesamfrø

Lun ingefærfløde

¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Groft salt

Pynt

Sorte sesamfrø
Havsalt

Sådan gør du

Thaimarinerede mørbradbøffer

  • Skær mørbraderne i 12 bøffer.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde.
  • Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en frysepose.
  • Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Steg bøfferne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° varmluft- lige inden serveringen.

Agurkesalat

  • Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til.

Nudelsalat

  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart.
  • Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.

Lun ingefærfløde

  • Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til.

Skru op for chilien, hvis du er glad for spicy mad.

Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

https://www.arla.dk/opskrifter/thaimarinerede-morbradboffer-med-2-salater-og-lun-ingefarflode/