Thaimarinerede mørbradbøffer med 2 salater og lun ingefærfløde
60+ min

Thaimarinerede mørbradbøffer med 2 salater og lun ingefærfløde

En smuk og behageligt krydret ret. Alle må være med, men måske særlig egnet til en hyggelig tøsemiddag. Det hele kan gøres klar, så du bare lige skal lægge sidste hånd på, inden serveringen.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaimarinerede mørbradbøffer med 2 salater og lun ingefærfløde

En smuk og behageligt krydret ret. Alle må være med, men måske særlig egnet til en hyggelig tøsemiddag. Det hele kan gøres klar, så du bare lige skal lægge sidste hånd på, inden serveringen.

Antal portioner
  • 2 afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g)
  • 50 g smør
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 små knuste fed hvidløg

Agurkesalat

  • 1 agurk i små tern (ca. 300 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g)
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 dl risvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Nudelsalat

  • 150 g risnudler
  • 3 spsk sojasauce
  • 100 g sukkerærtespirer
  • 400 g dampede grønne bønner
  • 150 g saltede cashewnødder
  • 3 dl friske korianderblade
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk sorte sesamfrø

Lun ingefærfløde

Pynt

  • sorte sesamfrø
  • havsalt

Fremgangsmåde:

Skær mørbraderne i 12 bøffer. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde. Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en plastikpose egnet til madvarer. Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer. Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir. Steg bøfferne midt i ovnen - lige inden serveringen.

Agurkesalat

Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker. Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.

Lun ingefærfløde

Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til.

Stegetid for mørbradbøffer

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Tip

Hvis I ikke får forret og dessert eller der er sultne kødspisere blandt jer, skal du nok beregne en ekstra mørbrad .

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 52 %
Print