Thaimarinerede mørbradbøffer

Thaimarinerede mørbradbøffer

60+ min
Disse thaimarinede mørbradbøffer er både en smuk ret at se på - og smager dejligt krydret på en behagelig måde. Mørbradbøfferne får eksotisk selskab af chili, ingefær, hvidløg, cashewnødder og koriander - en agurke- og en nudelsalat. De thaimarinerede mørbradbøffer og velsmagende salater udgør sammen med ingefærfløden en skøn og let helhed, som tiltaler alle dem, der er glade for salater som tilbehør. Og så er de thaimarinerede mørbradbøffer med salater nem at gå til. Hele middagen kan gøres klar, så du bare lige skal lægge sidste hånd påfinishen inden servering.

Sådan gør du

Thaimarinerede mørbradbøffer
  • Skær mørbraderne i 12 bøffer.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde.
  • Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en frysepose.
  • Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Steg bøfferne midt i ovnen - lige inden serveringen.
Agurkesalat
  • Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til.
Nudelsalat
  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart.
  • Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.
Lun ingefærfløde
  • Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til.
Stegetid for mørbradbøffer
  • Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Mere inspiration

Er du glad for østens krydderier og nudelsalat - så er der endnu en opskrift her.

Velbekomme!
Tip

Skru op for chilien, hvis du er glad for spicy mad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19683 kJ / 4704 kcal

Næringsindhold pr. 100g

626 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,8 % 8 g
Kulhydrat: 22,6 % 8,3 g
Fedt: 55,6 % 9,4 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Thaimarinerede mørbradbøffer
Afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g)
2
Smør
40 g
Rapsolie
2 spsk
Thai fiskesauce
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Små knuste fed hvidløg
2
Agurkesalat
Agurk i små tern (ca. 300 g)
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g)
1
Finthakket rød chilipeber
2 tsk
Risvinseddike
1 dl
Sukker
4 spsk
Groft salt
½ tsk
Nudelsalat
Risnudler
150 g
Sojasauce
3 spsk
Sukkerærtespirer
100 g
Dampede grønne bønner
400 g
Saltede cashewnødder
150 g
Frisk koriander
3 dl
Rapsolie
2 spsk
Sesamfrø
2 spsk
Lun ingefærfløde
¼ liter
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Pynt
Sorte sesamfrø
Havsalt