Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø

Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø

45 min
En smuk og delikat grøntsagsfrikassé fyldt med sprøde grøntsager. På toppen er der et drys af ristede, sprøde fennikelfrø, som lige giver det ekstra pift. Grøntsagsfrikasséen er lidt fin og festlig, så vil du servere vegetarmad for dine gæster, er den et godt bud. Skal du have en enkelt vegetar eller to på besøg, kan du også lave grøntsagsfrikassén og så supplere med kogt kyllingekød i retten, til dem som gerne vil spise kød. Det er nemt, at du kan lave næsten det samme til alle.

Sådan gør du

Grøntsagsfrikassé
  • Bring bouillon, persille eller løvstikke og kartofler i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt gulerødder og løg og kog, stadig under låg, i ca. 7 min.
  • Fjern stilkene, tilsæt radiser, slikærter, edamamebønner, fløde, salt og peber og kog frikasséen ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.
Drys
  • Kom imens fennikelfrøene i en kold pande.
  • Rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
Ved serveringen
  • Fordel grøntsagsfrikasséen i dybe tallerkener og server med persille- eller løvstikkeblade og drys af sprøde, ristede fennikelfrø. Spis brød til, så I kan søbe den gode sauce op.

I stedet for et drys af fennikelfrø, kan du bruge ristde frø af spidskommen eller rå dildfrø. Eller du kan servere et drys af hakkede, salte mandler. Du kan skifte madlavningsfløde 8% ud med 15% eller med piskefløde.

Energiindhold for hele retten:

9358 kJ / 2237 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 43,5 % 11,6 g
Fedt: 45 % 5,5 g
Mere inspiration

Kan du bruge flere opskrifter på vegetarmad, som nemt kan serveres til dem der også spiser kød.

Ingredienser

Grøntsagsfrikassé
3 dl Grøntsagsbouillon
5 Stilke fra bredbladet persille eller 2 stilke løvstikke
400 g Skrabede eller skrubbede små kartofler
200 g Flækkede, skrabede eller skrubbede små gulerødder - gerne med top
200 g Pillede runde skalotteløg (ca. g)
150 g Rensede radiser i hele og halve - gerne med top
150 g Flækkede slikærter
150 g Bælgede edamamebønner
¼ liter Piskefløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Drys
1 spsk Fennikelfrø
1 dl persilleblade eller 1 dl Friske løvstikkeblade revet i grove stykker
Tilbehør
240 g Durumbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk