Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø
45 min
•
En smuk og delikat grøntsagsfrikassé fyldt med sprøde grøntsager. På toppen er der et drys af ristede, sprøde fennikelfrø, som lige giver det ekstra pift. Grøntsagsfrikasséen er lidt fin og festlig, så vil du servere vegetarmad for dine gæster, er den et godt bud. Skal du have en enkelt vegetar eller to på besøg, kan du også lave grøntsagsfrikassén og så supplere med kogt kyllingekød i retten, til dem som gerne vil spise kød. Det er nemt, at du kan lave næsten det samme til alle.
Ingredienser
Grøntsagsfrikassé
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
5
Stilke fra bredbladet persille eller 2 stilke løvstikke
|
|
400 g
Små kartofler
|
|
200 g
Flækkede, små gulerødder, gerne med top
|
|
200 g
Små runde skalotteløg (ca. g)
|
|
150 g
Radiser, hele og halve - gerne med top
|
|
150 g
Flækkede slikærter
|
|
150 g
Edamamebønner
|
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
1 spsk
Fennikelfrø
|
|
---|---|
Friske løvstikkeblade eller persilleblade, revet i grove stykker
|
Tilbehør
Durumbrød
|
---|
Sådan gør du
Grøntsagsfrikassé
Drys
I stedet for et drys af fennikelfrø, kan du bruge ristde frø af spidskommen eller rå dildfrø. Eller du kan servere et drys af hakkede, salte mandler. Du kan skifte madlavningsfløde 8% ud med 15% eller med piskefløde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9282 kJ / 2218 kcal
Næringsindhold pr. 100g
453 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 11,5 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 43,8 % | 11,7 g |
Fedt: | 44,7 % | 5,5 g |