Grøntsagsfrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Smagsfuld og farverig grøntsagsfrikadelle med en god konsistens.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 25 frikadeller

Antal portioner

  • 150 g melede kartofler i mindre stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker (ca. 100 g)
  • 150 g broccoli i små buketter og stokken i grove stykker
  • 2 æg
  • 100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15% Mozerella 30+
  • 100 g finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
  • 1 groftrevet zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 300 g blandede grøntsager i stave, fx glaskål, gulerødder, kinaradise, bladselleri eller agurk

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartofler, gulerødder og broccolistok i usaltet vand og under låg i 20-25 min. Tilsæt broccolibuketter og lad dem koge med i ca. 5 min., uden låg. Hæld vandet fra grøntsagerne, stil gryden tilbage på kogepladen og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg. Mos grøntsagerne med et kartoffelmosjern og kom dem i en skål. Tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til små "frikadeller", fx med en ske. Steg dem ved jævn til kraftig varme, ca. 7 min. på hver side. Tag de stegte "frikadeller" op og hold dem varme. Gentag med resten af smørret og farsen. Server grøntsagsfrikadellerne sammen med grøntsagsstave.

Tip

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination end broccoli og gulerødder, fx gulerødder og jordskokker eller broccoli og edamamebønner.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag