Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Nøglehulsmærket opskrift

Rissalat med mynte til sennepsschnitzler

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Skøn ret med ris og svinekød som kan varieres efter årstid.

Ingredienser

Antal portioner

Rissalat

  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)

Sennepsschnitzler

  • 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • ½ skrællet kinaradiser i små tynde både (ca. 250 g)
  • 200 g radiser i tynde både
  • 1 spsk æbleeddike
  • 6 finthakkede forårsløg (ca. 100 g)
  • 1 mangofrugt i grove tern (ca. 200 g)
  • 2 spsk fintstrimlede friske mynteblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Rissalat

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.

Sennepsschnitzler

Smør skinkeschnitzlerne med sennep og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider ca. 1 min. Steg dem færdige ved svag varme 2-3 min. på hver side.

Vend kinaradise og radiser i æbleeddiken. Bland dem med forårsløg, mango og mynte, Vend grøntsager, salt og peber sammen og vend det i risene. Smag til.

Rør skyr, sennep og salt sammen og smag dressingen til. Server den lune rissalat med skinkeschnitzler og skyrdressing.

Tip:

I stedet for kinaradise og mango kan du bruge jordskokke og æble.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 12 %

Print

Kilde: