Timiankylling i sennepssauce
30 min
•
Kyllingefilet i en hurtig og velsmagende sauce med sennep og timian. Skal det gå hurtigt en aften og du har lyst til kylling, så er denne timiankylling i sennepssauce måske en ide. Tilbehøret kan fx være svitsede grøntsager. Timiankyllingen bliver ledsaget af den dejliget cremede sennepssauce, som passer godt til grøntsagerne og til enten kartofler, ris eller pasta.
Ingredienser
Timiankylling og sennepssauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
4
Små eller 2 store kyllingefileter (ca. 400 g)
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret kyllingefond
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pynt
Frisk timian
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler - ris eller pasta
|
|
---|---|
600 g
Svitsede blandede grøntsager, fx røde pebrefrugter, gulerødder og rødløg
|
Sådan gør du
Timiankylling og sennepssauce
Hvis du bruger 2 store kyllingefileter, kan du dele dem på langs, så du får 4 stykker filet. Du kan vælge andre krydderurter end timian, fx persille eller estragon. Du kan bruge tørrede krydderurter. Beregn 1 tsk tørrede i forhold til 1 spsk friske.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8110 kJ / 1938 kcal
Næringsindhold pr. 100g
334 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 8,5 g |
Fedt: | 27,7 % | 2,5 g |