Timiankylling i sennepssauce

Timiankylling i sennepssauce

30 min
Kyllingefilet i en hurtig og velsmagende sauce med sennep og timian. Skal det gå hurtigt en aften og du har lyst til kylling, så er denne timiankylling i sennepssauce måske en ide. Tilbehøret kan fx være svitsede grøntsager. Timiankyllingen bliver ledsaget af den dejliget cremede sennepssauce, som passer godt til grøntsagerne og til enten kartofler, ris eller pasta.

Sådan gør du

Timiankylling og sennepssauce
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne i ca. 1 min. på hver side.
  • Rør fløden sammen med vand, fond, sennep, hvedemel, timian og salt og hæld det over kyllingefileterne. Steg fileterne færdige ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Server med kogte kartofler, ris eller pasta.

Hvis du bruger 2 store kyllingefileter, kan du dele dem på langs, så du får 4 stykker filet. Du kan vælge andre krydderurter end timian, fx persille eller estragon. Du kan bruge tørrede krydderurter. Beregn 1 tsk tørrede i forhold til 1 spsk friske.

Energiindhold for hele retten:

8110 kJ / 1938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

334 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29 % 5,7 g
Kulhydrat: 43,3 % 8,5 g
Fedt: 27,7 % 2,5 g
Mere inspiration

Du kan servere blomkålsris til timiankylling i sennepssauce.

Blomkålsris
30 min
Blomkålsris
(24)

Ingredienser

Timiankylling og sennepssauce
15 g Smør
4 Små eller 2 store kyllingefileter (ca. 400 g)
2½ dl Madlavningsfløde
1 dl Vand
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Hvedemel
2 spsk Hakket frisk timian
½ tsk Groft salt
Pynt
Frisk timian
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler - ris eller pasta
600 g Svitsede blandede grøntsager, fx røde pebrefrugter, gulerødder og rødløg