Timiankylling i sennepssauce

30 min
Timiankylling i sennepssauce

Kyllingefilet i en hurtig og velsmagende sauce med sennep og timian. Skal det gå hurtigt en aften og du har lyst til kylling, så er denne timiankylling i sennepssauce måske en ide. Tilbehøret kan fx være svitsede grøntsager. Timiankyllingen bliver ledsaget af den dejliget cremede sennepssauce, som passer godt til grøntsagerne og til enten kartofler, ris eller pasta.

Ingredienser

Timiankylling og sennepssauce

15 g Smør
4 Små eller 2 store kyllingefileter (ca. 400 g)
2½ dl Madlavningsfløde
1 dl Vand
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Hvedemel
2 spsk Hakket frisk timian
½ tsk Groft salt

Pynt

Frisk timian
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler - ris eller pasta
600 g Svitsede blandede grøntsager, fx røde pebrefrugter, gulerødder og rødløg

Sådan gør du

Timiankylling og sennepssauce

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne i ca. 1 min. på hver side.
  • Rør fløden sammen med vand, fond, sennep, hvedemel, timian og salt og hæld det over kyllingefileterne. Steg fileterne færdige ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Server med kogte kartofler, ris eller pasta.

Hvis du bruger 2 store kyllingefileter, kan du dele dem på langs, så du får 4 stykker filet. Du kan vælge andre krydderurter end timian, fx persille eller estragon. Du kan bruge tørrede krydderurter. Beregn 1 tsk tørrede i forhold til 1 spsk friske.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8110 kJ / 1938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

334 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29 % 5,7 g
Kulhydrat: 43,3 % 8,5 g
Fedt: 27,7 % 2,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/timiankylling-i-sennepssauce/