Rodfrugtfritter, kylling og mayo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

45 min

En lidt sundere version af kylling med pommes frites og en rigtig hyggemiddag, for det hele dyppes i mayo'en og kan spises med fingrene.

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g melede kartofler i tynde stave
  • 4 gulerødder i stave (ca. 200 g)
  • 4 pastinakker i stave (ca. 200 g)
  • 2 rødbeder i stave (ca. 200 g)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt

Mayo

  • 500 g kyllingeinderfileter
  • 1 spsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og de øvrige rodfrugter på en anden. Fordel olien på grøntsagerne og bag kartoflerne øverst og de andre rodfrugter nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt 2-3 gange under bagningen. Drys med salt lige inden servering.

Mayo

Vend alle ingredienserne sammen og stil mayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tør kyllingeinderfileterne i køkkenrulle og del dem på langs. Lad olien blive varm i en pande. Steg kyllingestykkerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: