Blomkålsris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Blomkålsris er et nemt tilbehør til gryderetter, salater eller som topping til suppe. Varier smagsnuancerne med friske krydderurter, hvidløg eller andre lækre krydderier.

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålsris

  • 750 g groftrevet blomkål
  • 25 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Vend citronsaft og persille i blomkålsrisene. Pynt med citronskal.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: