Blomkålsris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

30 min

Blomkålsris er et nemt tilbehør til gryderetter, salater eller som topping til suppe. Varier smagsnuancerne med friske krydderurter, hvidløg eller andre lækre krydderier.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålsris

  • 750 g groftrevet blomkål
  • 25 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Vend citronsaft og persille i blomkålsrisene. Pynt med citronskal.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag