Blomkålsris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Blomkålsris er et nemt tilbehør til gryderetter, salater eller som topping til suppe. Varier smagsnuancerne med friske krydderurter, hvidløg eller andre lækre krydderier.

Ingredienser

Antal portioner

Blomkålsris

  • 750 g groftrevet blomkål
  • 25 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Vend citronsaft og persille i blomkålsrisene. Pynt med citronskal.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde: