Røsti med grøn salat og grillet kylling

Røsti med grøn salat og grillet kylling

45 min
Små lækre røsti, som får smag og fylde fra salatost. Hertil en sprød grøn salat og saftigt grillet kyllingebryst.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Røsti
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Bland de revne kartofler og løg og pres dem fri for væde, fx ved at vride dem i et rent viskestykke. Mos osten med en gaffel og vend ost, æg, purløg og salt godt sammen med kartofler og løg. Fordel kartoffelblandingen i 12 flade bunker (ca. 12 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Træk de 2 stykker bagepapir over på de varme plader og bag de 12 røsti, til de er gyldne og sprøde.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Gnid kyllingefileterne med olie og drys med salt. Grill kødet ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill i yderligere ca. 8 min. - vend af og til.
Grøn salat
  • Pisk æg, eddike, sennep, hvidløg, salt og peber sammen til en fyldig dressing. Smag til - dressingen skal smage kraftigt. Bland salatblade, agurk og forårsløg i en skål. Hæld dressingen over salaten lige inden serveringen, og vend godt rundt. Server salaten sammen med den grillede kyllinge og de lune røsti.
Energiindhold for hele retten:

8449 kJ / 2019 kcal

Næringsindhold pr. 100g

351 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 38,7 % 8 g
Fedt: 30,1 % 2,9 g

Ingredienser

Røsti
1 kg Fintrevne melede kartofler
3 Fintrevne zittauerløg (ca. 200 g)
200 g Salatost i tern
1 Æg
1 dl Fintklippet purløg
½ tsk Groft salt
4 Kyllingefileter (ca. 400 g)
1 tsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
Grøn salat
1 Æg
2 tsk Hvidvinseddike
2 tsk Dijonsennep
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Romainesalat revet i grove stykker
1 Agurk i tern (ca. 250 g)
½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
Pynt
Purløg