Røsti med grøn salat og grillet kylling
45 min

Røsti med grøn salat og grillet kylling

Små lækre røsti, som får smag og fylde fra salatost. Hertil en sprød grøn salat og saftigt grillet kyllingebryst.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røsti med grøn salat og grillet kylling

Små lækre røsti, som får smag og fylde fra salatost. Hertil en sprød grøn salat og saftigt grillet kyllingebryst.

Antal portioner

Røsti

  • 4 kyllingefileter (ca. 400 g)
  • 1 tsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt

Grøn salat

  • 1 æg
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g romainesalat revet i grove stykker
  • 1 agurk i tern (ca. 250 g)
  • 4 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)

Pynt

  • purløg

Fremgangsmåde:

Røsti

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Bland de revne kartofler og løg og pres dem fri for væde, fx ved at vride dem i et rent viskestykke. Mos osten med en gaffel og vend ost, æg, purløg og salt godt sammen med kartofler og løg. Fordel kartoffelblandingen i 12 flade bunker (ca. 12 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Træk de 2 stykker bagepapir over på de varme plader og bag de 12 røsti, til de er gyldne og sprøde.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Gnid kyllingefileterne med olie og drys med salt. Grill kødet ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill i yderligere ca. 8 min. - vend af og til.

Grøn salat

Pisk æg, eddike, sennep, hvidløg, salt og peber sammen til en fyldig dressing. Smag til - dressingen skal smage kraftigt. Bland salatblade, agurk og forårsløg i en skål. Hæld dressingen over salaten lige inden serveringen, og vend godt rundt. Server salaten sammen med den grillede kyllinge og de lune røsti.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 29 %
Print