Gryderet med kylling

Gryderet med kylling

60+ min
En fyldig kyllingegryde med chorizo, kidneybønner og oliven - en lækker gryderet til de kolde måneder.

Sådan gør du

Kyllingegryde
  • Del kyllingen i 8 dele. Skyl og tør kyllingestykkerne.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde, ved kraftig varme men uden at det bruner. Brun kyllingestykkerne på alle sider og tag dem op.
  • Svits løg i ca. 1 min. - og tilsæt mel og rør det godt sammen.
  • Kom kyllingestykker, vand, tomater, bouillon, salt og chili i gryden og lad det simre ved svag varme og under låg i ½ time.
  • Tilsæt madlavningsfløde, chorizo og oliven og lad det koge videre ved svag varme i ca. ½ time - eller til kyllingestykkerne er møre.
  • Tilsæt bønnerne de sidste 5 min.
  • Smag til og drys med persille.
  • Server kyllingegryden med kartofler og salat.
Energiindhold for hele retten:

11517 kJ / 2753 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 33,9 % 7,2 g
Fedt: 43,3 % 4,2 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
25 g Smør
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1 spsk Hvedemel
½ liter Vand
1 dåse Hakkede tomater
½ spsk Hønsebouillon-pulver
1 tsk Groft salt
½ tsk Stødt chili
2½ dl Madlavningsfløde
100 g Chorizopølse i tykke skiver
100 g Sorte og grønne oliven
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
1 liter Blandede babysalatblade (ca. 100 g)
1 Gulerod i strimler
800 g Kogte kartofler