Kylling og kartofler i ovn

1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Kylling og kartofler i ovn

Den klassiske ovnret med kylling og kartofler - nem mad, ind i ovnen og så bare nyde duften, mens du venter.

Ingredienser

Kylling og kartofler

1 Kylling (ca. 1400 g)
20 g Smør
1 spsk Røget paprika
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 kg Kartofler
1 Helt hvidløg
1 Citron (usprøjtet)

Dressing

2 dl Yoghurt 10%
½ tsk Groft salt
Oreganoblade
Friskkværnet peber

Tilbehør

Blandet salat

Sådan gør du

Kylling og kartofler

  • Del kyllingen på langs og læg de halve kyllinger på en plade med bagepapir.
  • Smelt smørret med paprika, salt og peber og pensl det på kyllingestykkerne.
  • Halver kartoflerne, hvidløget og citronen og fordel alle grøntsagerne rundt om kyllingen.
  • Steg kylling og grøntsager midt i ovnen ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dressing

  • Rør yoghurten med salt og saft fra den ovnstegte citron (ca. 2 spsk) og anret den sammen med kyllingefadet.
  • Pynt med oregano og peber og server med salat.

Er I mange kan du stege kyllinger og kartofler i hver sin bradepande. Læg citroner og hvidløg i fadet med kyllingerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12435 kJ / 2972 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 28,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 26,3 % 8 g
Fedt: 44,9 % 6,3 g
Relateret video Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-og-kartofler-i-ovn/