Kylling og kartofler i ovn

Kylling og kartofler i ovn

60+ min
Den klassiske ovnret med kylling og kartofler - nem mad, ind i ovnen og så bare nyde duften, mens du venter.

Sådan gør du

Kylling og kartofler
  • Del kyllingen på langs og læg de halve kyllinger på en plade med bagepapir.
  • Smelt smørret med paprika, salt og peber og pensl det på kyllingestykkerne.
  • Halver kartoflerne, hvidløget og citronen og fordel alle grøntsagerne rundt om kyllingen.
  • Steg kylling og grøntsager midt i ovnen.
Dressing
  • Rør yoghurten med salt og saft fra den ovnstegte citron (ca. 2 spsk) og anret den sammen med kyllingefadet.
  • Pynt med oregano og peber og server med salat.
Stegetid
  • Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration
Hvidkålssalat
1 time
Hvidkålssalat
(26)
Velbekomme!
Tip

Er I mange kan du stege kyllinger og kartofler i hver sin bradepande. Læg citroner og hvidløg i fadet med kyllingerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12951 kJ / 3095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

444 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 29,2 % 7,6 g
Kulhydrat: 27,1 % 7,1 g
Fedt: 43,7 % 5,2 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Kylling og kartofler
Kylling (ca. 1400 g)
1
Smør
20 g
Røget paprika
1 spsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Kartofler
1 kg
Helt hvidløg
1
Citron (usprøjtet)
1
Frisk oregano
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet salat