Tomatsuppe med cremet, sprød topping
30 min

Tomatsuppe med cremet, sprød topping

Den cremede, sprøde topping er rå grøntsager vendt i mormordressing. Det smager dejligt og giver et fint modspil til den syrlige tomatsuppe.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatsuppe med cremet, sprød topping

Den cremede, sprøde topping er rå grøntsager vendt i mormordressing. Det smager dejligt og giver et fint modspil til den syrlige tomatsuppe.

Antal portioner

Cremet, sprød topping

  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk flormelis
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g skrællede eller skrubbede jordskokker
  • 100 g radiser, ræddiker eller persillerødder i små tern
  • 100 g forårsløg eller porrer i tynde ringe

Pynt

  • top af forårsløg eller porrer

Tilbehør

  • 240 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Cremet, sprød topping

Bland fløde, citronsaft, flormelis, salt og peber. Skær jorskokkerne i tern og vend dem efterhånden i den syrnede fløde. Bland radiser og forårsløg i toppingen og smag til.

Bring tomatsuppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt kyllingekød, bring atter i kog og kog suppen under omrøring i ca. 1 min. Fordel suppen i lune skåle, kom lidt cremet, sprød topping på og pynt med forårløg. Server sammen med resten af toppingen og ristet brød - du kan evt. skære eller rive det ristede brød i mindre bidder, så man kan spise det som croutoner på suppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print