Tomatsuppe med cremet, sprød topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

30 min

Den cremede, sprøde topping er rå grøntsager vendt i mormordressing. Det smager dejligt og giver et fint modspil til den syrlige tomatsuppe.

Ingredienser

Antal portioner

Cremet, sprød topping

  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk flormelis
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g skrællede eller skrubbede jordskokker
  • 100 g radiser, ræddiker eller persillerødder i små tern
  • 100 g forårsløg eller porrer i tynde ringe

Pynt

  • top af forårsløg eller porrer

Tilbehør

  • 240 g ristet grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Cremet, sprød topping

Bland fløde, citronsaft, flormelis, salt og peber. Skær jorskokkerne i tern og vend dem efterhånden i den syrnede fløde. Bland radiser og forårsløg i toppingen og smag til.

Bring tomatsuppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt kyllingekød og tomattern. Bring atter i kog og kog suppen under omrøring i ca. 1 min. Fordel suppen i lune skåle, kom lidt cremet, sprød topping på og pynt med forårløg. Server sammen med resten af toppingen og ristet brød - du kan evt. skære eller rive det ristede brød i mindre bidder, så man kan spise det som croutoner på suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: