Appelsin

Appelsin
Appelsiner er sprængfyldte med C-vitaminer, og både farven og duften giver lys i øjnene og kræfter til lange, kolde dage.

Anvendelse

Appelsinskal og –saft er god i det salte køkken. Prøv appelsinsaft i salatdressingen. Blendet gulerodssuppe med appelsinsaft og ristede græskarkerner . Ris blandet med stegte løg, persille, rosiner, pinjekerner og appelsinskal sammen med en stegt kylling. Eller salat med grønne bønner, appelsinskiver og basilikum.

Bedste appelsinoplevelse: Skræl appelsiner med kniv. Skær dem i tykke skiver. Fordel dem på portionstallerkner. Hæld 2-3 spsk Harmonie piskefløde over hver tallerken. Lad dem stå 10 minutter. Så tykner fløden let på grund af syren i appelsinerne. Drys evt. med lidt sukker - og spis som dessert.

Sæson

Appelsiner er bedst i vintermånederne.

Kilder

  • Karolines Køkken