Appelsinkage med citronglasur

Appelsinkage med citronglasur

60+ min
Fryseegnet
Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.

Sådan gør du

  • Smør en bageform (a ca. 1½ liter) og drys siderne med kokosmel.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark, appelsinskal og -saft. Rør forsigtig til dejen er jævn. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur
  • Rør flormelis og citronsaft sammen - den skal være tykflydende. Fordel glasuren på bunden af kagen og lad den tørre. Vend kagen om og drys flormelis på toppen. Server kagen med resten af glasuren.
Bagetid
  • 30- 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Tips
  • Du kan bage kage i flere små forme. Reducér da bagetiden.
  • Er du vild med safran, kan du erstatte smagen af appelsin med safran. Udblød et brev safran (ca. ½ g) i 1 spsk cognac og tilsæt det til dejen sammen med ½ dl vand i stedet for appelsinsaft.
Velbekomme!
Tips

Fryseegnet uden glasur

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14849 kJ / 3549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1328 kJ / 317 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 64,7 % 50,5 g
Fedt: 29,6 % 10,6 g

Ingredienser

Blødt smør - til formen
10 g
Kokosmel
½ dl
Smør
100 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Bagepulver
1½ tsk
Vaniljesukker
1 tsk
1 dl
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
4 spsk
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Citronglasur
Flormelis
250 g
Friskpresset citronsaft
4 spsk
Pynt
Flormelis