Appelsinkage med citronglasur

Appelsinkage med citronglasur

60+ min
Fryseegnet
Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. En dejlig opskrift på appelsinkage - som smager skønt med den friske citronglasur. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.

Sådan gør du

  • Smør en bageform (a ca. 1½ liter) og drys siderne med kokosmel.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark, appelsinskal og -saft. Rør forsigtig til dejen er jævn.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 30- 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad kagen køle af på en bagerist.
Citronglasur
  • Rør flormelis og citronsaft sammen - den skal være tykflydende.
  • Fordel glasuren på bunden af kagen og lad den tørre.
  • Vend kagen om og drys flormelis på toppen. Server kagen med resten af glasuren.

Du kan fordele dejen i flere små kageforme. Reducér da bagetiden.

Er du vild med safran, kan du erstatte smagen af appelsin med safran. Udblød et brev safran (ca. ½ g) i 1 spsk cognac og tilsæt det til dejen sammen med ½ dl vand i stedet for appelsinsaft.

Fryseegnet uden glasur

Energiindhold for hele retten:

14849 kJ / 3549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1328 kJ / 317 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 64,7 % 50,5 g
Fedt: 29,6 % 10,6 g

Ingredienser

10 g Blødt smør - til formen
½ dl Kokosmel
100 g Smør
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 dl Kvark
4 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
Citronglasur
250 g Flormelis
4 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Flormelis