Julepandekager med kanel og appelsin

Julepandekager med kanel og appelsin

45 min
Julepandekager med kanel, syrlig appelsincreme og brændte mandler. Perfekte til julemorgen eller julebrunchen i december.

Sådan gør du

Appelsincreme
  • Pisk fløde, appelsinskal, appelsinsaft og vaniljesukker til et let skum med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet.
Pandekager
  • Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør til blandingen er jævn. Lad en pande blive godt varm og fordel 3 portioner dej (a ca. ½ dl) i panden. Steg pandekagerne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme og hold dem varme. Gentag med resten af dejen.
  • Læg pandekagerne i stakke og læg lidt appelsincreme øverst på hver stak. Pynt med appelsinskiver og drys med brændte mandler. Server straks med resten af appelsincremen og appelsinfileter i skåle ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

12868 kJ / 3076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1078 kJ / 258 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 41,3 % 26,2 g
Fedt: 51,2 % 14,9 g
Mere inspiration

Hjemmelavede brændte mandler

Brændte mandler
45 min
Brændte mandler
(638)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

¼ liter Piskefløde
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
2 tsk Vaniljesukker
Pandekager
2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Groft salt
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt kardemomme
3 dl Mælk
50 g Smør - smeltet
Pynt
Appelsiner i kvarte skiver
Tilbehør
50 g Grofthakkede brændte mandler
2 Appelsiner i fileter (ca. 200 g)