Julepandekager med kanel og appelsin

45 min
Julepandekager med kanel og appelsin

Julepandekager med kanel, syrlig appelsincreme og brændte mandler. Perfekte til julemorgen eller julebrunchen i december.

Ingredienser

¼ liter Piskefløde
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
2 tsk Vaniljesukker

Pandekager

2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Groft salt
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
1½ tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt kardemomme
3 dl Mælk
50 g Smør - smeltet

Pynt

Appelsiner i kvarte skiver

Tilbehør

50 g Grofthakkede brændte mandler
2 Appelsiner i fileter (ca. 200 g)

Sådan gør du

Appelsincreme

  • Pisk fløde, appelsinskal, appelsinsaft og vaniljesukker til et let skum med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet.

Pandekager

  • Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør til blandingen er jævn. Lad en pande blive godt varm og fordel 3 portioner dej (a ca. ½ dl) i panden. Steg pandekagerne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme og hold dem varme. Gentag med resten af dejen.
  • Læg pandekagerne i stakke og læg lidt appelsincreme øverst på hver stak. Pynt med appelsinskiver og drys med brændte mandler. Server straks med resten af appelsincremen og appelsinfileter i skåle ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12680 kJ / 3031 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 41,9 % 26,2 g
Fedt: 50,5 % 14,5 g
Relateret video Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

https://www.arla.dk/opskrifter/julepandekager-med-kanel-og-appelsin/