Julepandekager med kanel og appelsin

Julepandekager med kanel og appelsin

45 min
Julepandekager med kanel, syrlig appelsincreme og brændte mandler. Perfekte til julemorgen eller julebrunchen i december.

Sådan gør du

Appelsincreme
  • Pisk fløde, appelsinskal, appelsinsaft og vaniljesukker til et let skum med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet.
Pandekager
  • Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør til blandingen er jævn. Lad en pande blive godt varm og fordel 3 portioner dej (a ca. ½ dl) i panden. Steg pandekagerne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme og hold dem varme. Gentag med resten af dejen.
  • Læg pandekagerne i stakke og læg lidt appelsincreme øverst på hver stak. Pynt med appelsinskiver og drys med brændte mandler. Server straks med resten af appelsincremen og appelsinfileter i skåle ved siden af.
Mere inspiration

Hjemmelavede brændte mandler

Brændte mandler
45 min
Brændte mandler
(504)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12868 kJ / 3076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1078 kJ / 258 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 41,3 % 26,2 g
Fedt: 51,2 % 14,9 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

¼ liter
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset appelsinsaft
1 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Pandekager
Æg
2
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Groft salt
½ tsk
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Bagepulver
2 tsk
Stødt kanel
1½ tsk
Stødt kardemomme
1½ tsk
Mælk
3 dl
Smør - smeltet
50 g
Pynt
Appelsiner i kvarte skiver
Tilbehør
Grofthakkede brændte mandler
50 g
Appelsiner i fileter (ca. 200 g)
2