Julepandekager med kanel og appelsin

Bedømmelse

(4 vurderinger)

45 min

Julepandekager med kanel, syrlig appelsincreme og brændte mandler. Perfekte til julemorgen eller julebrunchen i december.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 stk

Pandekager

  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør - smeltet

Pynt

  • appelsiner i kvarte skiver

Tilbehør

  • 50 g grofthakkede brændte mandler
  • 2 appelsiner i fileter (ca. 200 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsincreme

Pisk flødefraice, appelsinskal, appelsinsaft og vaniljesukker til et let skum med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet.

Pandekager

Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør til blandingen er jævn. Lad en pande blive godt varm og fordel 3 portioner dej (a ca. ½ dl) i panden. Steg pandekagerne ca. 1 min. på hver side ved jævn varme og hold dem varme. Gentag med resten af dejen.

Læg pandekagerne i stakke og læg lidt appelsincreme øverst på hver stak. Pynt med appelsinskiver og drys med brændte mandler. Server straks med resten af appelsincremen og appelsinfileter i skåle ved siden af.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: