Råmarineret laks med beder og rygeost
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.
Ingredienser
Marinade - dagen før
½ dl
Sojasauce
|
|
---|---|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 dl
Hasselnøddeolie
|
|
90 g
Brun farin (ca. 1½ dl)
|
|
1 stilk
Citrongræs i tynde skiver
|
|
2
Stjerneanis
|
|
1 spsk
Korianderfrø
|
|
1 spsk
Groftrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
300 g
Laksefilet uden skind
|
Rygeostcreme med appelsin
100 g
Rygeost
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sukkersyltede tyttebær
½ dl
Vand
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
50 g
Tyttebær
|
2
Gule beder (ca. 400 g)
|
---|
Pynt
Karse
|
---|
Sådan gør du
Marinade - dagen før
Rygeostcreme med appelsin
Sukkersyltede tyttebær
Anretning
I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag.
Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm.
Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14691 kJ / 3511 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1001 kJ / 239 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 9,5 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 21,6 % | 12,7 g |
Fedt: | 68,9 % | 18,7 g |