Råmarineret laks med beder og rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.

Ingredienser

Tapas til 8 - ca. 3 stk. pr. person.

Antal portioner

Marinade - dagen før

  • ½ dl sojasauce
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dl hasselnøddeolie
  • 90 g brun farin (ca. 1½ dl)
  • 1 stilk citrongræs i tynde skiver
  • 2 stjerneanis
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk groftrevet citronskal (usprøjtet)
  • 300 g laksefilet uden skind

Rygeostcreme med appelsin

Sukkersyltede tyttebær

  • ½ dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 50 g tyttebær
  • 2 gule beder (ca. 400 g)

Pynt

  • karse

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade - dagen før

Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog. Lad marinaden køle helt af. Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer. Lad laksen marinere natten over i køleskabet.

Rygeostcreme med appelsin

Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Sukkersyltede tyttebær

Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.

Anretning

Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter). Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm). Udstik yderligere en yderring. Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm). Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne. Pynt med karse.

Tips

I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag. Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm. Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: