Råmarineret laks med beder og rygeost

23 timer 59 min
Arbejdstid: 1 time
Råmarineret laks med beder og rygeost

Gourmet forret - en god blanding af sushi og råsyltet laks et alternativ til den traditionelle røgede laks.

Ingredienser

Marinade - dagen før

½ dl Sojasauce
½ dl Friskpresset appelsinsaft
1½ spsk Friskpresset citronsaft
2 dl Hasselnøddeolie
90 g Brun farin (ca. 1½ dl)
1 stilk Citrongræs i tynde skiver
2 Stjerneanis
1 spsk Korianderfrø
1 spsk Groftrevet citronskal (usprøjtet)
300 g Laksefilet uden skind

Rygeostcreme med appelsin

100 g Rygeost
1 dl Creme fraiche 38%
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Sukkersyltede tyttebær

½ dl Vand
3 spsk Sukker
50 g Tyttebær
2 Gule beder (ca. 400 g)

Pynt

Karse

Sådan gør du

Marinade - dagen før

  • Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog.
  • Lad marinaden køle helt af.
  • Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer.
  • Lad laksen marinere natten over i køleskabet.

Rygeostcreme med appelsin

  • Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.

Sukkersyltede tyttebær

  • Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte.
  • Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet.

Anretning

  • Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter).
  • Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm).
  • Udstik yderligere en yderring.
  • Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm).
  • Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne.
  • Pynt med karse.

I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag.

Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm.

Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14691 kJ / 3511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1001 kJ / 239 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 21,6 % 12,7 g
Fedt: 68,9 % 18,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ramarineret-laks-med-beder-og-rygeost/