Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
)
En variation af den klassiske nytårstorsk men her som en suppe, der egner sig perfekt som forret. De syltede rødbeder er blevet til stribede bolsjebeder, sennepssaucen til en suppe og bacon er skiftet ud med parmaskine. En smuk og velsmagende kending i nye klæder.
Ingredienser
Råsyltede bolsjebeder
1
Bolsjebede (ca. 125 g)
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
1 dl
Lagereddike
|
|
3 spsk
Sukker
|
Sennepssuppe
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
|
|
2 dl
Halvtør hvidvin
|
|
2
Laurbærblade
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
|
Friskkværnet peber
|
3 skiver
Parmaskinke (ca. 40 g)
|
|
---|---|
6
Vagtelæg
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
6
Torskefileter (ca. 450 g)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
Kørvelkviste
|
---|
Sådan gør du
Råsyltede bolsjebeder
Sennepssuppe
Du kan lave råsyltede bolsjebeder dagen i forvejen samt gøre suppen færdig - varm den inden servering.
Resterne af de råsyltede bolsjebeder gør det flot som del af en salat eller ovenpå pålæg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8033 kJ / 1920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 23,3 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 10,3 % | 2,3 g |
Fedt: | 59,3 % | 6 g |
Alkohol: | 7,1 % |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.
